Papa govorio o Međugorju i otkrio zašto je posjetio BiH

Papa, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Međugorje
...Kongregacija za nauk vjere trebala bi donijeti neka uputstva za biskupe. To je papa Franjo odgovorio dopisniku Večernjeg lista Silviju Tomaševiću, koji je s papinim zrakoplovom bio na putovanju u Sarajevo.

Na pitanje kada će pohoditi Hrvatsku, papa Franjo je rekao kako pohodi zemlje na periferiji Europe, one koje nisu članice Europske unije. Prema tome za sada nije u planu njegov dolazak u Hrvatsku.

Na pitanje kada će se doći do nekog suda o fenomenu Međugorja, papa Franjo je kazao kako je komisija koja je osnovana na zahtjev Benedikta XVI., kojoj je na čelu bio kardinal Ruini, načinila dobar posao i predala ga Kongregaciji za nauk vjere. Pročelnik te kongregacije, kardinal Müller je najavio Papi kako je u pripremi dokument koji bi trebao dati smjernice biskupima kako se ponijeti prema navodnim ukazanjima Gospe u Međugorju.

Franjo je rekao kako je dokument pri zaključenju, ali to ne znači, objasnio je šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi da će to biti jako brzo.

Prije negoli je odgovarao na pitanja četvero novinara, a prvo je postavio dopisnik Večernjeg lista, papa Franjo je obišao sve novinare u zrakoplovu i sa svima se rukovao. Na kraju je zahvalio novinarima na poslu koji obavljaju. Papa je bio vrlo dobro raspoložen i htio je još ostati razgovarati, ali su mu kazali da se treba pripremiti za slijetanje . VLM