Papa Franjo je nakon Angelusa uputio apel za 'ljubljenu Siriju'

Papa Franjo, hodočasnici, Hercegovina, Papa Franjo, židovi, Papa Franjo, Papina kateheza, Poruka za čitavu Ameriku i apel, Poruke i poslanice, Papa Franjo, Božić, Papa Franjo I., glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi, egaliziranje istospolnih zajednica, Poruke i poslanice, Papa Franjo, Papina kateheza, Poruke i poslanice, Papa Franjo, Biskupska sinoda, brak i obitelj, Papino pismo, Papa Franjo, molitva, molitva za Ukrajinu, Katolički tjednik, Papa Franjo, Papa Franjo, Poruke i poslanice, Vatikan, vjera, Papa Franjo, homilija, liturgija, Papa Franjo, Poruke i poslanice, Spasenje, oholost srca, Papa Franjo, ispovijed, svećenik, Papina kateheza, Papa Franjo, na općoj audijenciji, kateheza o sakramentima, Papa Franjo, trg Sv Petra, Vatikan, Papa, Papa Franjo, Sveti Otac, Betlehem, Papa Franjo, prema Papinom iskustvu, žrtve gospodarskih kriza, vjera, religija, nesreća, Papa Franjo, ISIL, prijetnje, Papa, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Biskupska sinoda, sveta stolica, Papa, Papa Fra
...nakon podnevne molitve Angelusa na Trgu sv. Petra u Rimu.
- Sa živom zabrinutošću pratim dramatičnu sudbinu civilnog stanovništva u teškim sukobima u ljubljenoj Siriji koje je prisiljeno napustiti sve kako bi pobjeglo od strahota rata. Samo će političko rješenje sukoba moći zajamčiti pomirenu i mirnu budućnost za tu dragu i izmučenu zemlju, za koji vas pozivam da puno molite - poručio je Papa.

Komentirajući današnji evanđeoski odlomak o pozivu prvih učenika nakon čudesnog ribolova, Papa je istaknuo da Petar uviđa kako Isus nije samo veliki učitelj, nego da je on Gospodin, očitovanje Boga.

- Ta prisutnost u njemu budi snažan osjećaj vlastite bijede i nedostojnosti. S ljudskog gledišta, Petar misli da treba postojati udaljenost između grešnika i Svetoga. Međutim upravo njegovo grešno stanje traži da se Gospodin ne udalji od njega, jednako kao što se liječnik ne može udaljiti od bolesnika - napomenuo je Papa.

Sveti Otac je rekao kako je traženje, ''ribarenje'' ljudi.

- To je bit kršćanstva: širiti obnoviteljsku i besplatnu Božju ljubav, sa stavom prihvaćanja i milosrđa prema svima, kako bi svatko mogao susresti Božju nježnost i imati puninu života - objasnio je papa Franjo.

Osvrnuo se i na sv. Leopolda Mandića i oca Pija iz Pietrelcine te ih istaknuo kao primjer koji ispovjednici trebaju slijediti.

- Ispovjednici su prvi koji trebaju gledati Očevo milosrđe, slijedeći Isusov primjer - rekao je Papa napomenuvši kako smo u Svetoj godini milosrđa svi pozvani utješiti grešnike, ponavljajući Isusove riječi: 'Ne boj se. Veće je Očevo milosrđe od tvojih grijeha.'

Nakon molitve Angelusa, Papa je podsjetio i na obilježavanje Dana života u Italiji, na sutrašnji Dan molitve i razmišljanja protiv trgovine ljudima te zamolio molitvenu podršku za skori pohod Meksiku i susret s patrijarhom Kirilom.

laudato.hr