Papa Franjo je kao dijete želio biti...?

Papa Franjo, medalja, Vatikan, Papa, Argentina, google, Justin Bieber, One Direction, Papa Franjo I., Papa Franjo, vjera, crkva, pater Spadaro, Papa Franjo, crkva, evanđelje, Papa Franjo, Papa Franjo I., Papa, Papa Franjo
Papa Franjo je u razgovoru za nizozemski list Straatnieuws otkrio da je kao dječak želio biti mesar.
Novinari Straatnieuwsa, lista za koji pišu i izdaju ga beskućnici za beskućnike, pitali su Franju je li kao dječak maštao o tome da postane Papa. Odgovorio im je da je kao mališan često s bakom i majkom išao na tržnicu jer u dijelu Argentine u kojem je odrastao nije bilo prodavaonica.

»Otkrit ću vam tajnu. Bio sam jako malen. Imao sam četiri godine. Jednom su me pitali što želim biti kad odrastem i odgovorio sam - mesar«, rekao je Franjo.

Kazao je i da je odabrao stanovanje u skromnome Domu svete Marte, a ne u papinskim odajama Apostolske palače, jer se ne bi dobro osjećao.

»To bi značilo da sam izoliran... ovo mi mjesto čini dobro jer se osjećam slobodno«, rekao je, objasnivši da se zbog toga u Vatikanu manje osjeća kao u »zlatnom kavezu«.

Novinarima Straatnieuwsa rekao je i da mu »nedostaje ulica«, ali je odbio njihovu ponudu da zajedno odu na pizzu. »Volio bih, ali ne bismo to mogli. Čim izađem iz Vatikana, ljudi me zaskoče, pohrle prema meni«.

Na upit osjeća li pritisak da proda neka od umjetničkih blaga Crkve, poput Michelangelove Piete, odgovorio je da je to nemoguće jer one pripadaju cijelom svijetu.

»Ne mogu dati Pietu na dražbu jer ona nije vlasništvo Crkve. Ona jest u crkvi, ali pripada svijetu. To vrijedi za sva njezina blaga«, istaknuo je.

Hina