Papa Franjo doputovao u Japan

Papa Franjo, izjava, HKD Napredak, Natječaj, Papa Franjo, cipar, posjeta, Papa Franjo, japan, posjeta, Papa Franjo, Crna Gora zemlja, Papa Franjo, pontifikalna tajnost, vatikansko pravilo, crkva

Papa Franjo u subotu je doputovao u Japan, drugu stanicu svoje azijske turneje, kako bi donio poruku mira u Hiroshimu i Nagasaki, jedinim gradovima u svijetu na koje su bačene atomske bombe u ratna vremena.  

Franjo, odlučni antinuklearni promotor koji će pročitati poruku protiv nuklearnog oružja u Nagasakiju, također će se sastati s preživjelima nuklearnog incidenta u Fukushimi, najteže nuklearne katastrofe nakon one u Černobilju u 1986.

Papa je stigao na aerodrom u Tokiju nakon četverodnevnog boravka u Tajlandu, u prvu posjetu Japanu jednog pape u 38 godina i drugu u povijesti.

Drugi cilj njegove posete je ohrabrivanje katoličke zajednice u Japanu, gdje se samo jedan posto stanovništva izjašnjava kao krišćani, od kojih su polovina katolici.

On će poredvoditi dvije mise, jednu u Nagasakiju i drugu u Tokiju, i sastat će se s japanskim službenicima, kao i s carem Naruhitom prenosi Reuters.