Papa će uputiti poruku mira na utakmici Brazila i Hrvatske na SP-u

Papa Franjo, poruke, geste, crkva, Josip Milić, Papa Franjo, Papa Franjo, gesta, poljubac, vatkan, Papa, mafija, ubojstvo, Međugorje, Papa Franjo, Papa Franjo, ispostolni brakovi, Papa Franjo, poruka, Božić, Papa Franjo, drama migranata i izbjeglica, izbjeglice, Blagoslov za obitelj, evanđelje, sveta obitelj, Papa Franjo, Papa Franjo, Facebook, Papa Franjo, poglavar Katoličke Crkve, istraživanje, Radost Evanđelja, Hrvati, intervju, Papa Franjo, Argentina, Poruke i poslanice, Pozornost siromaštvu, evanđelje, Papa Franjo, russell crowe, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Papa Franjo I., Papa Franjo, Corallo, služenje u Crkvi, Pavlovu poslanicu Korinćanima, moli krunicu, crkva, svećenici, Papa Franjo, Vatikan, vanzemaljci, Papa, Papa Franjo, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, poruka, Papa Franjo, Dario Kordić, Papa Franjo, molitva, mir, Papa Franjo, atentat, ISIS , prijetnja, Papa Franjo, Charlie Hebdou, sloboda, Papa Franjo, Nobelova nagrada za mir., Denis Mukwege , Papa Franjo, Sarajevo, žel

...12. lipnja, kako je najavio i FIFA-in šef Joseph Blatter nakon posjeta Vatikanu Brazilska predsjednica Dilme Rousseff još je u travnju najavila papino obraćanje na otvaranju SP. Papa Franjo će se porukom obratiti. On će biti nazočan ne osobno nego u formi „Franjina trenutka". To će biti na utakmici otvorenja između Brazila i Hrvatske, 12. Lipnja. Da bi se pokazala poruka mira nogometnog natjecanja, za koju se i Papa zauzima, sa stadiona će poletjeti i golubica mira. Maslina na rubu travnjaka je bila zamisao samog Franje koja nije prošla jer nije usklađena s FIFA pravilima.

Ipak, Papi je to već uspjelo kada su prijateljsku utakmicu igrale Italija i Argentina. Tom prigodom nastupili su i vrhunski igrači, kao što su Lionel Messi, Mario Balotelli i Gianluigi Buffon, koji su prethodno posjetili Papu, a on im je predao blagoslovljeno stabalce masline koje je za vrijeme utakmice stajalo uz rub olimpijskog stadiona u Rimu. Ta maslina mira poslije je dobila svoje stalno mjesto u Vatikanskim vrtovima. "Prijatelj nogometa", kako je Blatter službeno nazvao papu Franju, koristi sport kao most za poruke i za birane riječi. "Juegen Adelante!", odnosno "Hajde, igrajte!" dovinuo je Papa na Svjetskom danu mladih u Riu mladim vjernicima.

kta