FOTO  Odlazak fra.Ivice Jurišića iz Hrvatske Katolicke župe u Nizozemskoj

Dosadašnji župnik fra Ivica Jurišić odlazi na novu dužnost u Njemačku .

Fra Josip Bebić (ravnatelj Ureda za Hrvatsku inozemnu pastvu) nazočio je na nedjeljnom euharistijskom slavlju koju je predvodio zajedno sa svojim domaćinima fra.Ivica Jurišić (stari) i Fra Juro Tokalić (novi župnik ) sa kojom je svečano završena je primopredaja dužnosti u HK župi "Nikola Tavelic". Uz nazočnost velikog broja vjernika ovom svečanom misnom slavlju nazočili su i predstavnici Hrvatskog veleposlanstva u Den Haagu na čelu sa veleposlanicom mr.sc. Vesela Mrđen Korać .

Fra Ivica Jurišić, član je Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a od 2005 godine i župnik župe sv. Nikole Tavelića sa sjedištem u Rotterdamu, koja se teritorijalno prostire na području cijele Nizozemske. Uz skromne poklone uručene od fra Josipa Bebića ,Hrvatske mladeži i ostalih župljana i gostiju fra.Ivica Jurišić se obratio svima nazočnima i u jednom emotivnom govoru riječima zahvale svima, naročito svojim sad već bivšim župljanima na potpor i aktivnosti ma svih onih koji su doprinosili boljem radu HK župe sv.Nikole Tavelića u Nizozemskoj

Današnjom prisegom danom pred svojim novim župljanima fra. Juro Tokalić je i zvanično preuzeo dužnost župnika Hrvatske Katoličke župe Sv. Nikola Tavelic .

Fra Juro Tokalić je bivši misionar u Keniji, a njegova priča o radu i životu u siromašnoj Keniji dobro je poznata njegovim novim župljanima , u planinsko-pustinjskoj regiji Lift Valey - Subukia, o angažmanu trojice braće franjevaca (dvojica iz BiH, a treći iz Rwande) u pomoći siromašnoj djeci u školovanju i u zdravstvenoj zaštiti, o pastoralnom radu, o „Malom domu" za nezbrinutu i bolesnu djecu, o dječjem vrtiću, četiri osnovne i tri srednje škole koje je osnovala i vodi ih ova franjevačka misija u spomenutoj pokrajini Kenije.

Ne tako davno fra Jure Tokalić je predočio sve ovo svojim novim župljanima i uz njihovo malo učešće današnji župljani su direktno nazočili u njegovoj misiji u Keniji .

Novom župniku Hrvatske Katoličke župe Sv.Nikola Tavelić' i novom duhovniku haških zatvorenika želimo svako dobro i uspješan rad u Nizozemskoj .


hercegovina.info