Nijedno iskušenje ne dolazi nam da nas slomi, već da učvrsti našu vjeru u Boga

Tvoje suze trebaju biti upućene Njemu, koji ti želi pomoći, a ne ljudima, jer oni ni sebi ne mogu pomoći niti kakvu korist pribaviti, pa kako onda očekuješ da tebi pomognu i da tebi žele dobro. Čim prije to shvatiš i vežeš se za Boga, bit će ti lakše.
Nijedno iskušenje ne dolazi nam da nas slomi, već da učvrsti našu vjeru u Boga. Pa zašto onda toliko kukamo ljudima i zašto se uvijek žalimo i nismo zahvalni na onome što imamo, zašto samo želimo više i više? Kada bismo malo pogledali uokolo i vidjeli kako drugi ljudi žive, vidjeli bismo koliko nas je dragi Bog uzdigao iznad ostalih.

Hvala Ti Bože - zar je to toliko teška riječ za izgovoriti?

Ne! Problem je u tome što nama je lakše kukati i jadikovati nego iskazivati zahvalnost. Često poželimo biti bogati, imati ovo, ono, ali dragi Bog zna što je najbolje za nas i daje nam točno onoliko koliko nam je potrebno. Rijetko smo zahvalni jer ne želimo da otvorimo oči i vidimo blagodati kojima nas je naš Gospodar obasuo...
Što god da ti se događa, bilo dobro ili loše, znaj da je to zapisano da će ti se dogod, i nikad ne zaboravi da će takvo stanje proći.

Zahvaljuj Bogu na svakom stanju jer ništa ne traje vječno...

Očisti svoje srce od jadikovanja ljudima, jer oni ti ne mogu pomoći. Onaj tko ti može i želi pomoći željno čeka tvoju molitvu, zato obrati Mu se. Nije teško, On ne traži novac za pomoć, ne traži protuslugu i ne traži da se osjećaš dužan kad ti pomogne. On te je stvorio i On te jedni voli više od tvojih roditelja, i ne možeš zamisliti koliko se raduje tvojoj molitvi i tvom pokajanju. Ponekad ti pošalje neko iskušenje jer te želi okrenuti na Pravi put, želi te odgajati za Sebe, trudi se da svoje srce ispuniš ljubavlju prema Njemu, jer je to jedina i prava ljubav. Postupi tako i isplatit će ti se, budi uvjeren u to!