Najviše prijavljenih hodočasnika iz Hrvatske za Papin pohod BiH

Papa, franjo, Papa Franjo, Poruke i poslanice, migracije, selioci i izbjeglice, apostolski blagoslov., molitva, kršćanstvo, religija, Papa Franjo, kancelar Papinske akademije znanosti, Marcelo Sanchez Sorondo, prisilni rad, protiv ropstva, za oproštenje grijeha, jedno krštenje, ispovijedam, evanđelje, Papa Franjo, Papin apel, Papa Franjo, Kardinal Vinko Puljić, BIH, poruka pape Franje, korizma, Sveti Otac, samoodricanje, Papa Franjo, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, BIH, Federacija Bosne i Hercegovine, Federacija BIH, Papa Franjo, Papa Franjo u BiH , radno vrijeme, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo mladima, Papa Franjo I., Papa Franjo, Papa Franjo, Papa, Sveti Otac, Papa Franjo, Sveti Otac, religija, kapucinska tradicija, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Papa Franjo, Papa Franjo mladima, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo I., Papa Franjo u BiH , Papa, Papa Franjo I., Papa Franjo, rođendan
...Vlč. dr. Tomo Mlakić, predstojnik Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj Ureda za prijavu i registraciju vjernika, ističe da je zadnji tjedan u travnju zaključen s oko 30 000 prijava. Prema njegovim riječima, dosad ih je daleko najviše stiglo iz svih krajeva Hrvatske, a u tome prednjači Splitsko-makarska nadbiskupija.

Također, voditelj Ureda za hodočasnike izvijestio je kako se Vrhbosanska nadbiskupija i Banjolučka biskupija još nisu počele prijavljivati, a prijave se u velikom broju očekuju ovih dana, dok dosta prijava stiže iz hercegovačkih biskupija - Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske.

Prijave stižu i iz hrvatskih katoličkih misija iz inozemstva (Austrija, Njemačka, Švicarska...), ali i iz Makedonije, Bugarske, Egipta... Kad je riječ o susretu u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, mnogo je prijavljenih časnih sestara i drugih duhovnih zvanja.

„Bitno nam je istaknuti da prijave primamo do 11. svibnja 2015. Sve prijave idu preko župa. I oni koji idu osobnim automobilima prijavljuju se u svojim župama i tamo će podići ulaznice", napominje vlč. Mlakić.

Svi vjernici koji žele sudjelovati na Misnom slavlju s papom Franjom 6. lipnja 2015. na stadionu Koševo trebaju se prijaviti u svoj župni ured, a župnik će potom prijaviti svoje vjernike Uredu za prijavu i registraciju vjernika u Sarajevu (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije) najkasnije do ponedjeljka, 11. svibnja 2015.

U Uredu za prijavu i registraciju vjernika do sada je stiglo i nekoliko nesvakidašnjih prijava - jedan će hodočasnik stići pješice iz Pakraca, neki će biciklima doći s raznih strana, a najavili su se i bikeri iz Hrvatske i Hercegovine.

„Nema sumnje da će stadion Koševo biti pun", ocjenjuje vlč. Mlakić napominjući kako će poslije 11. svibnja biti objavljena jedna velika uputa sa svim detaljima o dolasku hodočasnika.
Sve detaljne informacije o načinu prijave hodočasnika i drugih (sudionici programa za mlade, volonteri i drugi) mogu se pronaći na web-stranicama: papa.ba, kuvn.org i mladicentar.org.

KTA