Molitva hrvatskog naroda Euharistijskom srcu Isusovu

Srce Isusovo, Milosrdno Srce Isusovo, religija, vjera, čovjek i vjera, religija, religija, evanđelje, Srce Isusovo, Milosrdno Srce Isusovo, molitva, Isus, mir kući ovoj
Ovo pred vama je stara molitva - posvetna molitva hrvatskog naroda Euharistijskom srcu Isusovu. Zapisana je u crkvenom molitveniku 'Kruh nebeski' iz 1920. godine.

Euharistijsko Srce Isusovo, Srce Boga-čovjeka, Spasitelja svijeta i Kralja nad svim vladarima! Hrvatski Tvoj narod priznaje, da je od Tvoje dobrote primio lijepu svoju domovinu, da se u njoj slobodan razvija Tebi na slavu i da postigne svoj vječni spas. - Dar je ljubavi Tvoje, što si ga među prvim narodima Europe pozvao u svoju svetu katoličku Crkvu, što si ga sačuvao od krivovjerstva i jačao, te je bio kroz stoljeća predziđe kršćanstva. Tvojoj nauci zahvaljuje svu prosvjetu svoju. Tvojim zapovijedima svoje poštenje i napredak.

Priznavajući to mi se klanjamo Tvojoj Božanskoj mudrosti, moći i ljubavi, kojom vladaš hrvatskim narodom iz presvetog Sakramenta. Znademo ipak, o Božansko Srce, da smo Te toliko puta ranili prestupajući zakon Tvoj, osobito grdnom psovkom i kletvom, pa smo zato osjetili težinu desnice Tvoje.

Mi sad kao narod žalimo grijehe svoje i moleći Te za proštenje, svečano izjavljujemo, da ćeš Ti od sada vladati zakonom svojim u srcima našim, jezikom našim, obiteljima našim, gospodarstvom i društvima našim, u javnom i državnom životu našemu. Tebi se evo danas s nama sav hrvatski narod posvećuje kao svome Kralju i Tebi izruča sebe i sve svoje.

U Tebe, koji si Istina, Put, i Život stavljamo svu nadu svoju, uvjereni, da će nas istina vjere Tvoje osloboditi, put zapovijedi Tvojih mir nam povratiti, snaga nas života Tvoga euharistijskoga preporoditi. Molimo Te dakle, o Božanski Kralju naš, da žarkom ljubavi Srca svoga ražariš srca naša, te Ti ostanemo vjerni u svetoj rimokatoličkoj Crkvi, Ti nas vodi i blagoslovi, da izvršimo narodnu zadaću svoju, koju nam ljubeznom Providnošću namjenjuješ, da preko nas Ti zavladaš u srcima ostale slavenske braće naše, te se svi u Tebi radujemo u sretnoj vremenitoj i vječnoj domovini.

Amen.