‘Međugorje - nešto čudesno nastalo iz malog naroda’ | Hercegovina.Info

‘Međugorje - nešto čudesno nastalo iz malog naroda’

‘Međugorje - nešto čudesno nastalo iz malog naroda’

Papa Franjo i službeno je odobrio hodočašća u Međugorje.

Ta je vijest u Međugorju primljena s oduševljenjem, a s vjernicima posljednjih dana razgovaraju brojni mediji, između ostaloga, njihovo je mišljenje htio čuti i reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

No, ova odluka ne znači i rješavanje statusa Međugorja koje se još čeka. Iz svega se može iščitati da Papa poručuje kako je Međugorje posebno mjesto, možete doći ovdje i moliti se, objavio je Medjugorje-info.com.

Na kraju svake mise 12. svibnja u Međugorju, na svim jezicima, čitao se upravo Papin stav o hodočašću što je izazvalo veliko oduševljenje među vjernicima.

- Bio je to poseban trenutak s obzirom na to kakva je situacija, a ja vjerujem da su svi posebno osjećali da mogu doživjeti taj trenutak da Međugorje ide naprijed - kazala je Maja iz Zagreba.

S Papinom odluku slažu se i hodočasnici. - Bilo je i vrijeme da je službeno nakon svih ovih godina - smatra posjetiteljica koja je u Međugorje došla iz Londona.

Kako se radi o velikoj odluci za Međugorje, potvrdio je i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

- Ovo je velika vijest i za Međugorje i za sve koji su vezani za njega diljem svijeta. Međugorje je pokret, nešto čudesno što je nastalo iz malog naroda - kazao je fra Marinko Šakota.

Ova odluka donesena je ni godinu dana nakon što je Papa imenovao monsinjora Henryka Hosera da se brine isključivo o Međugorju i njegovim potrebama oko hodočasnika.

S druge strane, pitanje ukazanja odvojeno je od ove objave jer ono još nije riješeno i službene odluke Vatikana o statusu Međugorja nema.

Tako nije poznato hoće li Međugorje biti svetište ili pak mjesto ukazanja ili nešto drugo, no fra Marinko Šakota ističe da je i ova Papina odluka veliki korak prema odluci da Međugorje postane svetište, objavio je Medjugorje-info.com.

- Hvala Bogu na ovoj Papinoj odluci. Ljudi će sada moći slobodno dolaziti u Međugorje i posjećivati ga sa svih strana svijeta. Draga Gospe, zahvali Bogu na ovoj Papinoj odluci - kazao je za Večernji list izuzetno sretni engleski hodočasnik Bob Livingston koji je stigao iz Londona.