Krenula molitva za Domovinu, uključimo se svi

molitva za domovinu, molitva, Hrvatska katolička misija, Manuela Rašić, molitva, Manuela Rašić
Hrvatski narod pati, iseljava se sa svojih ognjišta.

Hrvatska katolička misija (HKM) Berlin poziva svake srijede na molitvu za domovinu u crkvi Svetog Sebastijana, Gartenplatz na Weddingu. U 18 sati je molitva krunice, u 18.30 sati sveta misa, te nakon svete mise euharistijsko klanjanje pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom. Na mrežnoj stranici HKM Berlin objavljen je sljedeći apel:

'Dragi vjernici i svi ljudi dobre volje, pozivamo vas u godini Sv. Josipa (19.03.2017 -19.03.2018) svake srijede na molitvu za domovinu. Svjesni smo da je stanje u našoj domovini jako teško. Hrvatski narod pati, iseljava se sa svojih ognjišta i izložen je napadima sa svih strana, ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u Hrvatskoj. Uključimo se u neprekidni molitveni lanac u svim hrvatskim župama diljem svijeta (HR, BiH i u iseljeništvu) da bi izmolili zajedno blagoslov našoj domovini i našem hrvatskom narodu.

9. i 10. lipnja 1687. Hrvatski je sabor izabrao svetog Josipa za nebeskog zaštitnika Hrvatskog kraljevstva, odnosno hrvatskog naroda. Povodom 330. obljetnice toga važnog čina, kardinal Josip Bozanić je 19. ožujka ove godine otvorio Godinu Sv. Josipa. Budimo povezani u 'Molitvi - zajedno za Domovinu' - diljem svijeta - i molimo svetog Josipa, nebeskog zaštitnika hrvatskog naroda i Blaženu Djevicu Mariju, Kraljicu Hrvata, najvjerniju odvjetnicu našega naroda, za pomoć našoj domovini Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Priključite se i vi, dragi vjernici, u našoj misiji u crkvi sv. Sebastijana u godini Svetog Josipa na molitvu za Domovinu. Pozivamo sve vjernike koji ne mogu sudjelovati na molitvu za domovinu u misiji da se srijedom u toku dana (kada mogu odgovara) pomole u tišini u crkvi vječnog klanjanja ili u svojim obiteljima'.

I mi vas, dragi čitatelji našega portala, pozivamo da se diljem svijeta, u svojim župama i hrvatskim katoličkim misijama, a i pojedinačno, diljem hrvatskog iseljeništva i dijaspori svake srijede zajednički u molitvi povežemo i isprosimo Božju milost za bolju budućnost naše domovine (Hrvatske i Bosne i Hercegovine).

 

croexpress.eu