FOTO/VIDEO  Klapa Luna iz Kožina održat će božićni koncert u Čavoglavama!

klapa Luna , čavoglave, ženska klapa, Marko Perković Thompson, božićno vrijeme u Čavoglavama
Tom prilikom ugostit će još dvije muške klape, Kalelarga iz Zadra i Hrvace iz okolice Sinja.

"U vremenu Došašća kad iščekujemo Kristovo rođenje, blagdan koji je uvijek kroz povijest raspjevao hrvatsku dušu, i mi idemo u susret Božiću s pjesmom. Zahvaljujemo župi sv. Ilija iz Čavoglava i župniku fra Iliji Mikuliću, te gospodinu Marku Perkoviću Thompsonu na pozivu na koji smo se s radošću odazvale, kako mi tako i naši prijatelji. Želimo pjesmom barem malo uveličati božićno vrijeme u Čavoglavama", kazala je predsjednica klape Luna, Marija Fuzul.

Podsjetimo, ženska klapa Luna osnovana je 23.04.2012. godine. Ovu skupinu žena spojila je ljubav prema dalmatinskoj klapskoj pjesmi i svome mjestu Kožinu, a kao glavni cilj ističu da se nadaju da će entuzijazam, prijateljstvo, rad i upornost klapu Luna isprofilirati u sastav prepoznatljivog glazbenog identiteta.

Voditelj klape je Dražen Habuš.

Osnivačica i predsjednica klape je gospođa Marija Fuzul.

Klapa je u 2014. god. sudjelovala na debitantskoj večeri Omiša, Večeri novih skladbi Omiš 2014., s pjesmom Zvono zvoni, Mile Čačije Čaje, osvaja srebro na festivalu Školjka Pakoštane i osvaja prvu nagradu publike festivala Gospi Sinjskoj u Sinju.

Prvi sopran; Nikolina Maricevic

Drugi sopran; Marina Zanze,Branimira Juric, Antonela Karaban

Prvi alt; Roberta Soldo, Marija Fuzul

Drugi alt; Melita Domjan, Anita Veršic