Kardinal Puljić pozvao na molitvu krunice u mjesecu listopadu

...molitve krunice istinski izmolio sve potrebne milosti".

Dopis kardinala Puljića pastoralnim djelatnicima prenosimo u cijelosti:

„Već je od davnina u brojnim našim župskim zajednicama zaživjela molitva krunice prije slavlja svete Mise, ovim potičem da se u ovom Gospinom mjesecu na poseban način organizira molitva krunice u župskoj zajednici, u obitelji i osobnoj molitvi. Kako se nalazimo u Godini vjere i pripreme za našu Nadbiskupijsku sinodu, to su snažni izazovi i nakane da se zdušno ujedinimo u molitvi na tu nakanu.

U ovom mjesecu listopadu, i u Godini vjere zajedno s Gospodinovom Majkom papa Franjo želi podsjetiti na važnost i ljepotu molitve svete krunice. Moleći Zdravo Marijo, potaknuti smo razmatrati Isusova otajstva, to jest razmišljati o središnjim trenucima njegova života, da On, kao za Mariju i svetoga Josipa, bude u središtu naših misli, naše pažnje i naših djela. Bilo bi lijepo, osobito u ovom mjesecu listopadu, moliti zajedno u obitelji, s prijateljima, u župi svetu krunicu. Zajednička molitva je dragocjeni trenutak da se obiteljski život i prijateljstvo učine još čvršćima! Naučimo moliti više u obitelji i kao obitelj, riječi su pape Franje. ( svibanj 2013.)

Molimo za što odlučnije promišljanje i djelovanje Božje riječi, jer Marija je slušala pozorno, ne površno, kao što se u nas zbiva kad nešto čujemo ali ne obraćamo pozornost na to niti tražimo značenje i smisao.

Ovim pozivam sve pastoralne djelatnike da se iskreno zauzmu kako bi ovaj Gospin mjesec molitve krunice istinski izmolio sve potrebne milosti na nakane koje sam naveo, a ujedno nas učvrstio u hodu vjere u ovim vremenima", stoji u dopisu kardinala Puljića u kojem ističe da je Krunica Evanđelje u malom.

Izvor: ktabkbih.net