Kardinal Puljć uputio Božićne čestitke papi Franji i papi Benediktu XVI.

Vinko Puljić
Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, o Božiću 2013. uputio je božićne čestitke Svetom Ocu Franji i papi emeritusu Benediktu XVI.

U svojoj čestitci Svetom Ocu Franji kardinal Puljić je napisao da mu po prvi put kao Rimskom biskupu upućuje božićnu čestitku „iz ovog Sarajeva i Bosne i Hercegovine" te da mu „s posebnim osjećajima zajedništva u radosti vjere želi sretan Božić" napominjući da čestitku upućuje „u ime pomoćnog biskupa, braće svećenika, redovnika i redovnica, sjemeništaraca i cjelokupnog vjerničkog naroda Vrhbosanske nadbiskupije".

„Jamčim Vam vjerničku molitvu uz Isusove jaslice za Vas osobno i cijelu Crkvu koju predvodite kao nasljednik svetog Petra. Hvala vam na svaku vašu upućenu pastirsku riječ koja ohrabruje i potiče nas na terenu da vjerodostojnije naviještamo i svjedočimo Isusa Krista. Ujedno Vam želimo snage i blagoslova u Novoj 2014. godini i obećavamo jedinstvo u Gospodinu u hodu za Kristom", napisao je kardinal Puljić papi Franji „ponizno moleći apostolski blagoslov za ovu mjesnu Crkvu kao i za ovu napaćenu zemlju Bosnu i Hercegovinu" i za sebe da bi mogao mjesnu Crkvu „vjerno i ustrajno voditi putem Kristovim".

U božićnoj čestitci papi emeritusu Benediktu XVI. kardinal Puljić je napisao da ne može zaboraviti njihove „drage i bratske susrete" u vrijeme dok je papa Benedikt XVI. „bio za kormilom u Petrovoj lađi".

„Hvala vam na svakoj riječi podrške i ohrabrenje, kao i na svim divnim pastirskim riječima. Uvjeren sam da nas sada uključujete u molitvi kako bih mogao ustrajati vjerno voditi ovu mjesnu Crkvu Kristovim putem", napisao je kardinal Puljić u svojoj čestitci želeći „u ime cijele Vrhbosanske nadbiskupije a posebno u svoje ime sretan Božić uz obilje radosti Isusove prisutnosti" kao i da ga Gospodin „krijepi svojim blagoslovima u novoj 2014. godini".

Na kraju čestitke ponizno je zamolio za apostolski blagoslov.

ktabkbih.net