Kardinal Bozanić pozvao na molitvu za branitelje i s braniteljima

Franjo Tuđman, kardinal bozanić, Josip Bozanić, božićna poruka, Kardinal Bozanić i, kardinal, branitelji, molitva za branitelje, Kardinal Josip Bozanić, Kardinal Josip Bozanić, Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović, dan državnosti, Kardinal Josip Bozanić, sveta stolica, Papa Franjo, Kardinal Josip Bozanić, poruka kardinala Bozanića, religija, vjera, marija bistrica, Josip Bozanić, kardinal bozanić, Kardinal Josip Bozanić
Molite za branitelje i zajedno s braniteljima, pozvao je zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić mnoštvo vjernika te naglasio kako se moli i za međusobno opraštanje, suradnju i uvažavanje.

"Bog je dao i našem hrvatskom narodu svece koji su bili graditelji pravednijega društva", rekao je Bozanić dodavši kako su nam sveci orijentir i smjerokaz danas kada je hrvatsko društvo zbog neodgovornosti dovedeno u ovakvo teško stanje.

Istaknuo je kako se može ostati na putu vječnosti samo ako se ovozemaljski život utemelji na Božjem putu.

Božji put, kazao je kardinal, temelji se na iskrenom zauzimanju za istinu, ljubav, mir i pomirenje. To je put koji vodi u vječnost, tamo gdje na nas, na drugoj obali čekaju naši dragi pokojnici, rekao je Bozanić .

"Dok promišljamo o životu molimo Blaženu Djevicu Mariju, Blaženoga Alojzija Stepinca i Sve Svete da nas svojim zagovorom prate u ovom životu kako bismo mogli jednoga dana prijeći u vječnost", dodao je.

Zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić je nakon svete mise predvodio molitvu za pokojne ispred središnjega križa na zgrebačkom groblju Mirogoj.

laudato.hr