Jesam li dobar prijatelj?

vjera

Znamo da je samo Bog onaj koji nas nikada ne ostavlja, ali isto tako moramo znati da je upravo Bog poslao nas da budemo prijatelji jedni drugima i da nismo sami. Koliko ste puta došli u situaciju da ste u nekoj bolesti, tuzi i ne vidite izlaz iz svega, a vapite za pomoći prijatelja, a pomoći nema. I što vam onda preostaje nego i kad vas upitaju kako si reći "SUPER", jer znaš da ti neće pomoći ma što rekao. I onda shvatis da svi ti "prijatelji" najednom nestanu u vidu magle. Nema ih. Kao da bježe ili kažu: " Treba ti mir pa te ostavljam na miru".

Taj mir koji nam ostavljaju je isto kao da se utopljenik utapa u vodi i pruža ruku za pomoć, a vi ga ili ja ostavite na miru, jer njemu treba mir i taj mir mu dajemo.

Jesmo li pomogli sa tim mirom koji smo mu dali, a nismo ga uhvatili za ruku i pomogli? Jel Isus ostavljao? Nije! Pružao je ruku bludnicama, gubavcima, opsjednutima, razbojnicima... ali ih nije ostavljao. Nije jer je znao da su ih svi ostavili, a on nije želio biti kao svi, želio je biti poseban kao što je, i dati svima nama putokaz kako trebamo raditi. Koliko nas to radi? Malo!

Što ću ili što ćeš reći kad dođeš pred Boga, a On te upita:" Tvoj prijatelj je bio u muci i nevolji, jesi li mu pomagao? Dao sam ti ruku za pomoć, a ne da sa njom samo mašeš i pozdravljaš. Gdje je bila tvoja ruka kad si trebao pomoći i biti suosjećajan sa svojim prijateljem, a sad tražiš da ja tebi pomognem i da budem suosjećajan"?. Ja volim kazati:" Puno je poznanika, a malo prijatelja". i za kraj dragi moji prijatelji ne bježite od onih kojima treba vaša ruka da ih podignete, zagrlite i utješite. Mir će im Bog dati, a vi im pružite ruku, tu na zemlji jer puno ih je oko vas kojima treba vaša ruka. Napravi to radi sebe jer nikad ne znaš jel to zadnji put da vidiš svog prijatelja, a da ti poslije ne bude žao što nisi bio uz njega kad te je trebao.

Čuvajte i pazite jedni druge. Budite prijatelji kad je najpotrebnije i ne bježite od svojih prijatelja, jer nikad ne znaš kad ćeš ti pasti i kad će tebi trebati nečija ruka.

Bog vas blagoslovio i čuvao!

karmelićani-split