FOTO  Hrvati u Nizozemskoj proslavili Uskrs

I ovaj put centralno euharistijsko slavlje u katedrali ''H.H. Laurentius en Elisabeth'' u Rotterdamu predvodio je gost naše župe fra Marinko Baotić u koncelebraciji njegovog domaćina župnika Hrvatske katoličke župe sv. Nikole Tavelića fra Jure Tokalića. Svečanost najvećeg blagdana Uskrsnuća Gospodinova nazočio je veoma veliki broj vjernika iz Nizozemske kao i njihovih gostiju iz domovine i ostalih EU zemalja .

Tijekom euharistijskog slavlja obavljeno je i krštenje jedne djevojčice (Nora S.) tako da je to jos pridonijelo veličini ovog najvećeg katoličkoga blagdana Uskrsnuća Gospodinova. Na kraju ovog velikog euharistijskog slavlja župnik fra Juro Tokalić se obratio svom gostu fra Marinku Baotiću i zahvalio se na velikoj pomoći tijekom ovih blagdanskih dana.

Fra Juro Tokalić na kraju euharijstijskog slavlja je čestitao svim nazočnim :''Svim župljanima i njihovim gostima želimo sretnu i blagoslovljenu svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova.''

Najveću radost župnik fra Juro Tokalić i njegov gost fra Marinko Baotić su priredili najmlađem uzrastu podijelivši im veliki broj uskršnjih jaja .
Događanja katedrali u Rotterdamu zabilježio je i naš fotoreporter.

hercegovina.info