Hodočašće neudanih i neoženjenih sv. Franji i sv. Riti (polazak iz Zagreba)

hodočašće, duhovni program, Putevima sv. Franje Asiškog i sv. Rite, sveta Rita.
Tema hodočašća

Brak: kako pronaći bračnog partnera ili jesam li ja možda za samostan? (Putevima sv. Franje Asiškog i sv. Rite do odgovora.)
Program/sadržaj:

Hodočašće, osim klasičnog programa, sadrži i duhovni program koji će voditi Josip Lončar. Tema toga programa: micanje zapreka zbog kojih ne možemo osnovati obitelj ili se odlučiti za redovništvo.

Hodočašće je zamišljeno i kao prilika da se međusobno druže i upoznaju oni koji životnoga partnera traže među onima koji prihvaćaju svoju vjeru ozbiljno i žele i u braku živjeti po kršćanskome moralu i načelima (ovdje, osim na one koji se nikada nisu udavali/ženili, mislimo i na udov(i)ce!).
Prvi dan (petak, 10. listopada): Zagreb - Assisi:

Polazak sautobusnog kolodvora u Zagrebu između 21 i 22 sata. Putovanje autoputom preko Slovenije i Italije do Assisija (uz kraća zaustavljanja).
Drugi dan (subota, 11. listopada): Assisi:

Dolazak u Assisi u jutarnjim satima, kratak odmor i okrepa. Posjećivanje mjestâ povezanih sa životom, obraćenjem i djelovanjem jednoga od najvećih svetaca Katoličke crkve - svetog Franje i, zajedno s njime, svete Klare Asiške. Posjet mjestima koja su obilježila njihove živote: bazilika sv. Franje, bazilika sv. Klare, rodna kuća sveca, sv. Damjan, Porcijunkula... Misa u jednome od svetišta. Nakon mise, slobodno vrijeme za osobnu molitvu i hodočasničke pobožnosti. U poslijepodnevnim satima, smještaj u hotel u Spoletu (udaljen od Assisija 20 - 25 km), večera, izlazak u grad po želji i noćenje.
Treći dan (nedjelja, 12. listopada): Spoleto - Cascia - Zagreb:

Doručak u hotelu, odjava iz hotela i odlazak u Casciu, mjesto u kojem je živjela i umrla sveta Rita. Posjet bazilici u kojoj se nalazi tijelo sv. Rite, misa. Povratak (uz kraća usputna zaustavljanja). Predviđen dolazak u Zagreb: oko ponoći.

Ukupna cijena: 1300 kuna po osobi.

U cijenu uključen: prijevoz autobusom visoke turističke klase; smještaj u Spoletu - na bazi polupansiona (doručak i večera), u hotelu s tri zvjezdice; stručni turistički pratitelj; duhovno vodstvo puta; troškovi organizacije hodočašća.

U cijenu nije uključeno: ručak; piće uz obrok; eventualne ulaznice za posjete građevinama, koji nisu predviđeni programom; putno zdravstveno osiguranje (ono je dobrovoljno i hodočasnik ga dogovara izravno s agencijom); odstupanja od programa te novac za osobnu potrošnju.

Akontacija: odmah po potvrdi rezervacije plaća se 250 kuna dok se ostatak uplaćuje najkasnije 10 dana prije hodočašća (šaljemo uplatnicu na kućnu adresu ili upute za plaćanje preko internetskog bankarstva na e-mail). Mogućnost obročnog plaćanja.

Za prelazak preko granice ponesite važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu. Hodočašće vodi Josip Lončar. Aranžman se odnosi na najmanje 35 putnika te zadržavamo pravo izmjene programa.
Za rezervacije nazovite na:

048/210-104; 095/206-5421; 091/220-6542 (radnim danom 8 - 16 sati); ili se javite e-poštom na: [email protected], [email protected].