Fra Mario Knezović: Gospa nam je u Međugorju rekla da molimo dok nam molitva ne postane radost

fra mario
O molitvi je govorio fra Mario Knezović, hercegovački franjevac, medijski djelatnik, radijski urednik i voditelj, župnik u Kočerinu.
"Toliko vremena, sati i minuta, toliko ispraznog hoda imamo tijekom godine, a negdje se na tom putu izgubi vrijeme za Boga", svjedoči fra Mario Knezović.

Fra Mario je citirao teologa Karla Bartha koji je govorio o molitvi: "Sklopiti ruke u molitvi je početak pobune protiv nereda u svijetu. Svakodnevno se možemo ljutiti na svijet, imamo pravo. Možemo čak naricati nad čudnim oklonostima u kojima živi čovječanstvo, imamo pravo. Sablazan na sablazan, grijeh na grijeh se nagomilao. Udaljio se čovjek od Boga. Početak pobune protiv takvog svijeta je molitva."

Jesmo li molitelji? - upitao se Knezović - koliko danas uistinu vjerujemo u molitvu?
"Ohrabruje nas kada čujemo da brojni vjeruju u molitvu. Vjerojatno od ljudi dobijete zahtjeve da se pomolite za njih.

Znate koliko mladih vjeruje u molitvu? Toliko poruka dobijem u kojima me mladi traže da se molim za njih: ‘Pomolite se fra Mario za mene, sutra imam važan dan, imam važan ispit, idem na razgovor za posao... ‘ I oni vjeruju u tu molitvu."

Fra Mario je govorio i o tome čuje li Bog naše molitve. "Nikad nas neće ostaviti osjećaj da će nas Bog čuti, bez obzira što nam se čini da to ponekad sporo ide."

"Molitva je danas mnogima postala teret. Gospa nam je u Međugorju rekla da molimo dok nam molitva ne postane radost, a današnjem čovjeku je molitva postala težak teret, nemoguća misija. Gospa zna da je molitva ključ koji otvara rješenja. A tko od nas ne želi rješenja svojih pitanja, muka?

Ne moramo dočekati uslišanje molitve, ali moramo vjerovati da ćemo biti uslišani. I hoćemo. Nijedna vaša molitva neće ostati neuslišana. Nemojte u to sumnjati. Počnite već sada vjerovati u čudesnu moć molitve.

Kolike su nam isprike da nemamo vremena za molitvu? Sutra ćemo, znamo kazati.

Mnogi će reći koji govore dublje o molitvi, da je početak molitve prije svega kajanje, potreba da nam se Bog smiluje. Kaže Pismo da smo tako pozvani svagda moliti i nikad ne prestati.

Znate kad vas pozivam da najviše molite? Kad imate sve logične razloge da za to nema razloga. I kad se umorite i ne da vam se više nijedan Očenaš izgovoriti, probajte tada moliti", rekao je fra Mario Knezović.

HKM