FOTO  Fra Mario Knezović: Evangelizacija je primarni zadatak crkve u njezinom djelovanju

fra Mario Knezović, knjiga, Široki Brijeg

„Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću“ naziv je nove knjige fra Marija Knezovića koju je predstavio u Širokom Brijegu.

Predstavljanje se održalo u kino dvorani „Borak“, a sudjelovali su Sanja Pehar, Dragan Soldo, Darko Pavičić i autor fra Mario Knezović.

„Središnji dio ove knjige je evangelizacija, ali koja danas dobrano nije moguća u izvedbi bez korištenja sredstava društvenog komuniciranja. Evangelizacija je domaći zadatak koji je Isus Krist ostavio apostolima i predao crkvi.“, rekao je fra Mario Knezović te naglasio kako je evangelizacija primarni zadatak crkve u njezinom djelovanju.

Recenzenti knjige su prof. dr. sc. Jerko Valković, prof. dr. sc. Iko Skoko, prof. dr. sc. Igor Kanižaj i rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Zoran Tomić.

„Bez osobnog kontakta nema evangelizacije. Ono što se iz moje perspektive čini jako važnim, to je da crkvena vlast mora imati personalni, izravan odnos s ljudima u medijima. Bez odnosa s ljudima u medijima, novinarima, urednicima, ne možete napraviti apsolutno ništa. Ako ćete se držati samo svojih ureda, ambona i propovjedaonica, onda nećete moći doprijeti do tih ljudi ako se govori o medijima.“, rekao je Darko Pavičić o odnosu evangelizacije masovnih medija i osobnog kontakta pastira s vjernicima.

Događaj je glazbeno popratila Frama Kočerin, a organizator predstavljanja je Matica hrvatska Široki Brijeg.

Podsjetimo, prvo predstavljanje knjige održano je dan prije u Posušju.

Marija Jelić / Hercegovina.info