FOTO  Fra Zlatko Ćorić i fra Renato Galić zaređeni za đakone

zaređenje, đakoni, katolička crkva

Fra Zlatko Ćorić iz Mostara i fra Renato Galić iz Širokog Brijega, zaređeni su za đakone po rukama pomoćnog biskupa banjalučkog mons. Marka Semerena.

Misno slavlje kao i đakonsko ređenje, predvodio je pomoćni banjalučki biskup, mons. Marko Semren u koncelebraciji sa provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije, fra Miljenkom Štekom, gvardijanom širokobriješkog samostana, fra Ivanom Marićem i drugim svećenicima iz provincije.

„Dragi đakoni, u tami vašega života, u službi Bogu i ljudima, naći ćete svoju sreću. Ovo je za vas velik dan. Budite hrabri, Bog je s vama, a i mi vas pratimo svojom molitvom“, poručio je đakonima u svojoj propovijedi, mons. Marko Semren

Biskup Semren naglasio je kako je đakon u kršćanskoj zajednici pozvan naviještati evanđelje i tako odgajati savjest, stvarati mentalitet vjere, izgrađivati nepokolebljive kršćanske ličnosti.

Na kraju misnog slavlja, prigodnim riječima obratili su se provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Miljenko Šteko i gvardijan širokobriješkog samostana, fra Ivan Marić.

Druženje se nastavilo u klaustru samostana.

 

Marija Jelić / Hercegovina.info