Danas slavimo Uskrs

Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojeg je Isus ljubio, pa im reče: "Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše." Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob.

Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto uđe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na na jednome mjestu. Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih.

USKRSNA NEDJELJNA BIBLIJSKA PORUKA

Svjedočanstvo apostola o Kristovom uskrsnuću trajno odzvanja u Crkvi i svijetu. Petrova riječ: "Mi smo Ga vidjeli" i "Mi smo s Njim jeli i pili pošto uskrsnu od mrtvih" trajno je svjedočanstvo u svakom vremenuSvakoga uskrsa izlaze Petar i apostoli pred čitav svijet i ponavljaju: "Mi smo Ga vidjeli, mi smo s njim jeli i pili pošto uskrsnu od mrtvih." I svakoga Uskrsa svi vjernici, ponovno očima Patra i apostola vide uskrsnuloga i u uskrsnoj euharistiji jedu i piju s Uskrsnulim i tako obnavaljaju i učvršćuju svoju vjeru. Apostolsko svjedočanstvo prihvaćaju vjernici svih vremena. Ne samo riječima, nego i životom. Tražeći onog što je gore, gdje Krist sjedi s desne Očeve, za onim gore težeći što daje novo lice njihovu životu i trajno svjedoči da oni žive za uskrsnuće. Trajno svjedočanstvo vjere u uskrsnuće na naočit je način kršćansko slavljenje Nedjelje. Jer nedjeljna okupljabnja vjernika potiču od Isusa: On se je od dana uskrsnućan svakog "prvog dana po suboti" ukazivao svojim apostolima, svojim prvim vjernicima i tako je započeo kršćansku praksu da se svake nedjelje slavi dan uskrsnuća i dan prisutnosti Uskrsnuloga svojim prisutnim vjernicima. Prvi vjernici su uskrsnuloga vidjeli u ukazanjima, a svi vjernici kroz daljnju povijest susreću ga u Njegovoj riječi i sakramentu njegova tijela i krvi u euharistiji.

medjugorje-info.com