FOTO  Dan volontera župe Sv.Nikola Tavelić u Nizozemskoj

volonteri, župnik, HKŽ sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj, fra Juro Tokalić, volonterke
...oni koji čiste crkvu, oni koji su pomogli u organizaciji proslave patrona naše župe, oni koji su organizirali paketiće za sv. Nikolu za djecu, oni koji su obilazili stare i nemoćne... dakle svi volonteri. Volonteri su pripravlili ‘iće', a župni ured se pobrinuo za piće

Domaćin ovog druženja župnik HKŽ sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj fra Juro Tokalić na početku druženja uputio je riječi dobrodošlice svim nazočnim te je još jednom definirao ko su volonteri i volonterke kazavši da su to ,osobe koje dobrovoljno ulažu svoje osobno vrijeme, trud, znanja i vještine obavljajući usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit, a pritom ne traže novčanu nagradu ili drugu imovinsku korist.

Jedino što je bitno jest da odlučite izdvojiti određenu količinu svoja vremena i odaberete način na koji ćete ga pokloniti nekome tko treba vašu pomoć.

''Svi vi koji ste se ovde okupili svi ste vi na neki način volonteri naše župe i zato ovo je vaša večer i treba da se zabavite uz pjesmu iće i piće'';riječi su fra Jure Tokalića.Nakon upućenih riječi zahvale fra Juro Tokalić je svim volonterima župe uručio simbolične darove.

Uz veliki broj župljana i volontera župe Sv.Nikola Tavelič u Nizozemskoj ovom skupu su nazočili i predstavnici iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj , veleposlanica mr. sci.Vesela Mrđen Korać te ostali mnogobrojni gosti .

HERCEGOVINA.info