FOTO/VIDEO  Čista srijeda - Pepelnica - početak korizme

pepelnica, čista srijeda, započinje korizmeno vrijeme, vjera, pepelnica, korizma, započinje korizmeno vrijeme, korizmena poruka, korizma, Uskrs, vjera, pepelnica, čista srijeda, Isus, Isus Krist, korizma, korizma, post
Molitvom Bogu zahvaljujemo za njegovu dobrotu i darove koje smo primili u prošlosti, i otvaramo srce za novu milost i svjetlost da vidimo put u budućnost, gdje ćemo bez prestanka Boga hvaliti i slaviti.

Danas se mnogi upravo žale da ne vide budućnost, da život nema smisla, da nema izlaza iz ove krize i iz ove bijede. Svatko gleda samo na sebe, mnogi su zatvoreni u svoju samoću, u svoj egoizam, sebeljublje i oholost i zavist.

Ne vide pored sebe svoga brata, sestru, zaboravljamo na bližnjega pored sebe. Mnogi se uništavaju u alkoholu, drogi, nemoralu, razvratu... i iz svoje bolesne i nečiste duše ne vide ništa osim sebe.

Zato se mi kršćani korizmenim vremenom, na putu u vječnost dobrim djelima jedni s drugima povezujemo, da jedni druge upoznamo ohrabrimo, da ne bismo bili stranci i samci u ovom životu i da idemo prema vječnom životu pravim smjerom, jer tamo ćemo svi biti jedno. To je nama nemoguće, ali to može ostvariti samo ljubav, Božja ljubav, ona prava, iskrena i vječna. Zato otvarajući svoja srca Bogu u poniznoj molitvi, postu i pokori, on će nam nadahnuti djela ljubavi. Promatranjem Krista Gospodina na njegovom putu prema Kalvariji, Duh Sveti će nas voditi i osvjetljavati put, da se po nama dogode velika djela Božja.

Bog će nam davati snagu da Isusa slijedimo noseći svoj križ i da mi pomognemo jedni drugima nositi križ. Bog nas je zato stvorio i pozvao u život, da na njegov poziv ljubavi odgovorimo svojom ljubavlju, tj. svojim pouzdanjem i povjerenjem u njega dobrog i milosrdnog Oca, koji ljubi sva bića i ne mrzi ni jedno koje je stvorio (Mudr 11, 24), budemo suradnici u njegovom djelu stvaranja i obnavljanja lica zemlje.

Zato svako dobro djelo, svaka molitva, svaka žrtva i čin poniznosti u ovoj korizmi pomoći će nam da u Kristu patniku, Boga bolje upoznamo, da mu služimo i tako više napredujemo u svom ovozemaljskom životu i približimo se vječnome.

Hvaljen budi moj Gospodine! Laudato si mi' Signore! (Sv. Franjo)