Ciklus susreta 'Obitelji i branitelji'

Sveta misa, Mostar, hrvatski branitelji, branitelji, braniteljske udruge
Bračno i obiteljsko savjetovalište Splitsko-makarske nadbiskupije i Djelo Marijino organiziraju ciklus susreta „Obitelji i branitelji", piše IKA.

Susreti će se održavati svake prve subote u mjesecu u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu s početkom u 17 sati, a potom je i misa u 18 sati. Na susretima će sudjelovati VIS Signum i zbor Unica Harmonia.

Prvi susret održan je u subote 2. veljače u kapeli Navještenja BDM. Don Boris Vidović, profesor na KBF-u u Splitu, održao je predavanje na temelju evanđelja koje govori o brizi i zabrinutosti (Mt 6, 25-34) 'Ne brinite se tjeskobno što ćete jesti i što ćete piti... tražite najprije kraljevstvo i pravednost njegovu a sve ostalo će vam se nadodati'. Predavač je potaknuo okupljene na razmišljanje kako pretjerana zabrinutost rađa nezdravim odnosima, kako to može biti sputavanje drugoga bilo bračnog druga ili djece. Pretjerana zabrinutost rađa čak i praznovjerjem koje je prisutno, jer ako se mi kao ne brinemo dogodit će se nešto loše. A to je strano kršćanstvu.

Predanje u Volju Božju i življenje aspekta traženja najprije kraljevstva Božjega s vjerom da će nam se sve ostalo nadodati, je pomoć kako ne biti pretjerano zabrinuti, već se brinuti onoliko koliko je potrebno.

Na susretu se okupilo šezdesetak sudionika, a pjevanjem su ga obogatili VIS Signum i Kaštel Lukšića. Misno slavlje koje je uslijedilo pjevanjem je popratio zbor Djela Marijina, Unica Harmonia.