Božična čestitka kardinala Vinka Puljića: Mir Božji - Kristos se rodi!

Vinko Puljić
... te episkopu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Hrizostomu, episkopu zahumsko-hercegovačkom gospodinu Grigoriju i episkopu bihaćko-petrovačkom gospodinu Atanasiju.

„Vaša Svetosti! Primio sam Vašu ljubaznu čestitku za slavlje Božića upućenu nama katolicima. Od srca zahvaljujem na vašim lijepim željama i čestitkama. Vama osobno, svim arhijerejima, sveštenicima i monaštvu kao i cijelom vjerničkom narodu kojeg predvodite upućujem najiskrenije želje i čestitke Vašim drevnim usklikom: Mir Božji - Kristos se rodi! U tom slavlju doživljavamo ostvarenje Riječi Božje što je napisa sv. Ivan evanđelist: 'I riječ tijelom postade i nastani se među nama'. Isus uđe u našu povijest i postade Bog s nama - Emanuel. Njegova blizina i nas zbližava u Božjoj ljubavi. U tom duhu želim da nam svima bude Nova 2014. sretna i blagoslovljena", napisao je kardinal Puljić patrijarhu Irineju upućujući najiskrenije čestitke i izražavajući bratsko poštovanje u Gospodinu.

Božićne čestitke i najbolje želje kardinal Puljić uputio je i „dragoj braći u apostolskoj službi": mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Nikolaju te episkopu zvorničko-tuzlanskom gospodinu Hrizostomu, episkopu zahumsko-hercegovačkom gospodinu Grigoriju i episkopu bihaćko-petrovačkom gospodinu Atanasiju.

ktabkbih.net