Biskupi u Vatikanu: Nema mjesta pesimizmu katolika

rim, hodočašće, hodočasnici, Vatikan, Vatikan, Međugorje, Vatikan, biskupi, sv petar, posmrtni ostaci, Papa Franjo, Vatikan, Vatikan, samospaljivanje, muškarac, Nerkez Arifhodžić, Željko Komšić, Urbi et Orbi, Vatikan, kokain, pošiljka, Vatikan, Papa Franjo
Sinoda je od 7. listopada okupila 262 biskupa iz cijelog svijeta koji nastoje pronaći načine za "novu evangelizaciju" u trenucima kad brojne Crkve na Zapadu, osobito u Europi, prolaze kroz duboku krizu.

Na kraju svake sinode biskupi upućuju poruku 1,2 milijarde katolika koja sintetizira stotine govora biskupa i stručnjaka i određuje smjer katoličke crkve u budućnosti.

Konkretniji prijedlozi upućuju se Papi koji će na temelju njih napisati "apostolski nagovor".

"Nema mjesta pesimizmu" kod katolika. "Mi ne skrivamo izazove fenomena globalizacije, niti ih se bojimo. Moramo ih promatrati kao priliku za širenje nazočnosti Evanđelja", poručuju sudionici sinode.

"To je poruka vrlo ponizne Crkve, koja priznaje da ne razumije sve što se događa u svijetu, koja dijeli rane društva, Crkve koja govori jezikom naroda", ocijenio je manilski nadbiskup i budući kardinal Luis Antonio Tagle u izjavi za medije.

Hina