10. međunarodna krunica za djecu u crkvi sv. Sebastiana u Berlinu

vjera, molitva, RAK, pobjeda, duhovnost, zdravlje, uticaj na zdravlje, zdravlje čovjeka, molitva, molitva za zdravlje, molitva krunice, religija, religija, vjera, molitva, 40 dana za život, Mostar, molitva, molitva, vjera, čovjek i vjera, religija, vjera, spoznaja, religija, čovjek i vjera, Papa Franjo, homilija, vjera, čovjek i vjera, život u vjeri, put Isusa Krista:, Isus, evanđelje, Njemačka, crkva, vjera, katica kiš, duhovna obnova, Gorica, Grude, katica kiš, mir, katica kiš, katica kiš, propovijed, katica kiš, molitva, katica kiš, strah, katica kiš, katica kiš, katica kiš, molitva, očenaš, Papa, Papa Franjo, katica kiš, propovijed, katica kiš, katica kiš, propovijed, katica kiš, propovijed, katica kiš, propovijed, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, katica kiš, propovijed, katica kiš, propovijed, katica kiš,
'Draga djeco vi, ste žive perle naše molitve i jako mi je drago da mogu ponovno biti sa vama', kazao je berlinski nadbiskup dr. Heiner Koch, djevojčicama i dječacima okupljenima oko oltara u molitvi tijekom 10. međunarodne krunice za djecu u crkvi sv. Sebastiana u Berlinu.

Berlinski nadbiskup je, pokazavši sliku Marije koja nosi Isusa, naglasio da ga Gospa nosi nama, a da bismo mi slijedeći njen primjer trebali Isusa nositi drugim ljudima. Stoga je pozvao malene da preko molitve budu kao Marija.

Krunicu su, koja je održana pod geslom ‘Imamo jednu majku', a koje je izabrano u prigodi 100 obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi, djeca ovoga puta molila na hrvatskom, njemačkom, poljskom, talijanskom, arapskom, latinskom, portugalskom, španjolskom, korejskom, francuskom jeziku. Da bi lakše mogli moliti djeci su krizmanici podijelili krunice koje su mogli zadržati, a Fra Radislav Tolić vodio je molitvu sa djecom. Sve njih je sa velikom krunicom u ruci i visoko podignutim rukama pomagao u molitvi đakon Horst Nikola Kaya.

Voditelj misije fra Eduard Sokol, koji je tu službu preuzeo početkom rujna, pozdravio je nadbiskupa i sve nazočne i zahvalio im se na dolasku. Zbor Mladih se pod vodstvom Suzane Smolković pobrinuo za lijepo pjevanje. Inače ovogodišnjoj molitvi krunice je predhodila radionica za djecu.

Svim predstavnicima župa ili misija koje su sudjelovale na krunici uručili su prigodne darove domaćini, voditelj misije fra Eduard Sokol i predsjednica Župnog vijeća Anica Krstanović. Nadbiskup je dobio na dar raspelo ranjenog Isusa iz Vukovara kao zahvalu za dolazak na krunicu i njegovu poslanu poruku na susret Hrvatske katoliče mladeži koji je ove godine održan u Vukovaru.

Dobroj organizaciji ovogodišnje jubilarne 10. Internacionalne krunice pridonijela je i ovoga puta Anica Krstanović. Svoj značajan doprinos u pripremi krunice dali su: Ivana i Nevenka Kalajica, Stefanija Antolović Crnec i njena djeca, Draska Perić, Mijo i Dijana Marić, Janja Kovačević, Tanja Kasalo, Josipa i Irena Žuljevic i drugi. Velika je zahvala iz Misije upućena i svima, koji su donijeli kolače, kojima su se nakon krunice okrijepili sudionici tog molitvenog susreta, na kojem se okupilo više od 300 osoba.