Puljić i Komarica osudili ubojstvo svećenika

...oštro osudili ubojstvo svećenika Mile Ivančića, župnika u župi Zavalje u okolici Bihaća i od tijela vlasti u BiH zatražili cjelovitu istragu kako bi se otkrili motivi napada i kaznili odgovorni za taj zločin.

Kardinal Puljić je izjavio kako je zabrinut činjenicom da policija i druge službe nisu ništa poduzele u dva ranija navrata kada je opljačkan župni dvor u Zavalju, javlja Hina.

Puljić smatra da je upravo to ono što je počinitelje samo dodatno ohrabrilo i na kraju i dovelo do ubojstva svećenika.

-Službe sigurnosti ne smiju dopustiti da se oni koji kradu, pljačkaju i ubijaju ohrabre i da ih se ne goni - izjavio je kardinal Puljić u Sarajevu komentirajući ubistvo don Mile Ivančića počinjeno u petak.

Obdukcija tijela pokazala je kako je on ubijen višestrukim udarcima, a policija i tužiteljstvo slučaj tretiraju kao teško ubojstvo, ali o motivima napada u Bihaću za sada ne žele nagađati.

Župni ured u Zavalju je na meti pljačkaša bio već dva puta od početka godine i u jednom slučaju iz njega je ukradeno 25 tisuća kuna namijenjenih obnovi krova na crkvi i župnom dvoru. Počinitelji tih provala do danas nisu pronađeni.

Po riječima kardinala Puljića, otkrivanje počinitelja ubojstva župnika Ivančića posebno je važno zbog činjenice da se ono dogodilo u okruženju u kojemu žive ljudi različitih etničkih i vjerskih pripadnosti.

Banjalučki biskup Franjo Komarica kazao je kako se nada da iza ubojstva ne stoji pokušaj zastrašivanja katolika koji žive na području bihaćke regije.

-No ne znam ni što bi se tamo (u Zavalju) imalo opljačkati kad je to sve sirotinja - kazao je biskup Komarica, prenosi Hina.