Posjet prvom državnom zatvoru u BiH

visoko izaslanstvo, eufor, vijeće europe, posjet zatvoru

Visoko izaslanstvo EUFOR-a i Vijeća Europe predvođena zapovjednikom EUFOR-a, general-bojnikom Reinhardom Trischakom i veleposlanikom Drahoslavom Stefanekom, specijalnim predstavnikom generalnog tajnika Vijeća Europe i šefom ureda Vijeća Europe u BiH posjetilo je prvi državni zatvor u Vojkovićima.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša i v.d. upravitelja Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH Marko Vujević upoznali su članovi visokog izaslanstva s objektom zatvora, kapacitetima, kao i koracima koji još slijede za početak njegovog rada u punom kapacitetu.

Ministar Grubeša je istaknuo kako je izgradnja državnog zatvora, kao i njegovo buduće funkcioniranje u potpunosti usklađeno s europskim zatvorskim pravilima i standardima te kako je realizacijom ovog projekta Bosna i Hercegovina dobila zatvorske kapacitete maksimalne sigurnosti.

General-bojnik Reinhard Trischak i veleposlanik Drahoslav Stefanek izrazili su zadovoljstvo viđenim kao i zahvalnost za osobno upoznavanje s projektom državnog zatvora. Također su izrazili spremnost za bilo kakvom vrstom pomoći i suradnje u slučaju potrebe.