Zvonko Jurišić: Postoje problemi u stranci

HSP HB, Zvonko Jurišić, ZHŽ, dug, HSP BIH, udruge, Zvonko Jurišić, istraga, MUP ZHŽ, platformaši, vlast, Vijeće ministara, proračun zhž, Vlada ZHŽ, Zvonko Jurišić, HSP BIH, reket, Ante Krajina, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, HSP BIH, mediji, HSP BIH, HSP BIH, Zvonko Jurišić, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Živko Budimir, HSP BIH, Zvonko Jurišić, Zvonko Jurišić, Živko Budimir
Komentirajući izjavu potpredsjednika Josipa Perića, koji je najavio povlačenje HSP-ovog ministra financija Ante Krajine i raspad federalne Vlade, Jurišić je rekao da Vlada FBiH radi u punom kapacitetu i da će tako i nastaviti raditi.

"Neće doći do bilo kakvog kraha Vlade", rekao je Jurišić i dodao da Krajina nije ministar ni njegov ni Perićev, nego ministar HSP-a.

Konstatirajući sa žaljenjem da unutar HSP-a BiH postoje određeni problemi, predsjednik stranke rekao je da sve probleme treba prvo riješiti unutar stranke, a zatim sa potpisnicima platforme.

Jurišić nije mogao eksplicitno reći u čemu se ogledaju unutarstranački problemi, ali je ostavio mogućnost da se radi o nekim kadrovskim rješenjima, što je jedna od Perićevih zamjerki.

Ako se ne postignu promjene u funkcioniranju stranke, Jurišić je za "Večernji list" rekao da se neće ponovo kandidirati za predsjednika HSP-a.

Izbori u HSP-u BiH trebalo bi da budu održani do kraja ove godine.

Srna