Zoran Tomić: HDZ BiH ostao dominantna politička opcija Hrvata u BiH

Zoran Tomić, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, Zoran Tomić, HDZ BiH, izbori

... kako je HDZ BiH ostao dominantna i najjača politička opcija Hrvata u BiH.
"Mi smo potvrdili svoju snagu i sasvim sigurno, u nove političke procese HDZ ide s ojačanim nespornim legitimitetom. Naše informacije vezane za načelnike, ali i za liste za koje imamo preliminarne podatke, govore o apsolutno jakoj dominantnoj snazi HDZ-a", kazao je Tomić.

Po njegovim riječima, HDZ BiH je čak i povećao broj glasača te se, kaže Tomić, sasvim jasno smatramo večeras izbornim pobjednikom unutar glasačkog izbornoga tijela.

O prijavljenim nepravilnostima tijekom današnjeg glasovanja na lokalnim izborima te na upit da komentira hoće li one utjecati na glasove HDZ-a BiH, Tomić je kazao kako su se bojali jačeg izbornoga inžinjeringa, međutim kako smatra da će se sve svesti u okvire očekivanog.

"Izborni procves u BiH protekao kako se i očekivalo, vjerujem kako unutar izbornoga povjerenstva tako i unutar političkih stranaka koje su se nadmetale tijeklom ovih izbora", objasnio je voditelj izborne kampanje HDZ-a BiH.

Komentirajući utjecaj rezultata drugih stranaka na HDZ BiH, Tomić je kazao kako je siguran kako će lokalni izbori ojačati poziciju te stranke u sljedećim, kako je kazao, silnim pregovorima i procesima koji će se voditi u BiH.

Na upit da komentira što je potrebno učiniti da se lokalna zajednica izdigne na veću razinu i krene putem prosperiteta, odnosno koji će biti koraci HDZ-a BiH, Tomić je odgovorio kako je "svaki glas za HDZ i poilitička odgovornost".

"Ova kampanja za lokalne izbore je potvrdila - samo odgovornost može biti karta za budućnost. HDZ je shvatio poruku ovih izbora i samo odgovorno prema građanima-biračima moramo nastaviti politilki proces", zaključio je voditelj izborne kampanje HDZ-a BiH Zoran Tomić.

FENA