Zoran Milanović neće na Kolonu sjećanja u Vukovaru: 'Tamo naprosto nema mjesta za pristojne ljude'

Zoran Milanović

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović neće sudjelovati u ovogodišnjoj vukovarskoj koloni sjećanja 18. studenoga, neslužbeno doznaje riječki Novi list.

Milanović će odati počast žrtvama Vukovara, namjerava položiti vijenac kod spomen obilježja na Ovčari, ali neće prohodati uobičajenu trasu od gradske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Da će zaobići Kolonu, Milanović je nedavno i sam nagovijestio. Novinari su ga u Samoboru pitali bi li danas postupio jednako kao u vrijeme dok je njegova Vlada u Vukovaru ploče s ćirilicom postavljala na zgrade državnih institucija. Milanović im je odgovorio da bi opet napravio isto.

"HDZ će mimohod pretvoriti u pir"

"Što je Vukovar? To su njegovi stanovnici, koji su izlazili na izbore i u dva navrata birali gradonačelnika iz redova SDP-a. Taj je čovjek bio zarobljenik u logorima u Srbiji, Penava nije, koliko znam. On će se obračunavati s Plenkovićem i na mimohodu na dan pada Vukovara, koji će HDZ opet pretvoriti u, da ne kažem kakav, pir. Tako da tamo naprosto nema mjesta za pristojne ljude. HDZ je sve potjerao, sve su rastjerali. To je dušmanski odnos prema tom danu", rekao je Milanović.