Željko Raguž: U BiH je na djelu najcrnji fašizam

Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, naša tv, Željko Raguž, Željko Raguž, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, naša tv, Željko Raguž, Hrvati, Željko Komšić

Izborom Željka Komšića, treći put, bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva imamo najcrnji fašizam u BiH, pa Jugoslavija se raspala zbog takvog fašizma, izjavio je zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Raguž, sudjelujući u raspravi o stanju u BiH.

“Deklaracija SDA uzrok rata”

Govoreći o Deklaraciji SDA Raguž je kazao kako je ona važna jer su načela iz Deklaracije bila uzrok rata u BiH.

-Poboljšanje hrvatskih-srpskih odnosa treba poboljšati stabilizaciju prilika u BiH, rekao je Raguž.

Dr. Miroslav Tuđman kazao je kako je pitanje ravnopravnosti u višenacionalnim zajednicama pitanje federalizma, a Raguž je naglasio kako upravo federalizam, u kojem će i Hrvati imati iste mehanizme zaštite svojih prava, sve do trećeg entiteta, kao i druga dva naroda, može spasiti BiH od raspada.

Na optužbu zastupnika Vlahe Orepića kako HDZ vodi pogrešnu politiku u BiH koja je uperena protiv Hrvata, Raguž je odgovorio kako HDZ BiH od prvih višestranačkih izbora do danas podržava većina Hrvata u BiH, a da Orepić podržava nekolicinu Hrvata koji su u službi SDA, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Fašizacija Hrvata

Raguž je govorio o tome kako bošnjački političari i mediji hrvatske političke predstavnike i njihova zalaganja za ravnopravnost Hrvata proglašavaju fašizmom.

-Nazivanje nekoga fašistom je osnova da se nekog eliminira iz političkog života, upozorio je Raguž. On je, potom, naveo primjer iz II svjetskog rata.

-Kad su četnici htjeli protjerati Hrvate iz moje Istočne Hercegovine, onda su Talijanima rekli da smo mi Hrvati simatizeri komunista, a mi smo bili simpatizeri HSS-a, a poslije rata su nas ubijali pod izgovorom da smo simpatizeri fašista.

Na pitanje saborskog zastupnika Babića kako to da u Mostaru već 10 godina nisu održani izbori, Raguž je odgovorio da nisu jer nisu stvoreni uvjeti da SDA pobjedi u Mostaru.

Kovač: Poticati gospodarstvenike iz RH da investiraju u BiH

Predsjednik Odbora Hrvatskog sabora Miro Kovač kazao je kako u onim područjima BiH gdje ima gospodarskog života Hrvati ostaju.

-Zato je ključno napraviti program poticanja gospodarstvenika u Hrvatske da investiraju u BiH. Također treba nastaviti poticati općine i gradove i županije na sklapanje partnerstava s općinam, gradovima i županijama u BiH, predložio je Kovač, te naglasio:

– Treba nastaviti insistirati da Hrvati u BiH budu ravnopravni. U BiH nastaviti put federalizmna, bez toga ne ide, govorio sam o modelu Belgiji i to je put za BiH, kazao je, prenosi HMS.