Zelenika: Želim pravdu za Dženana, Davida, za Soldu!

Diana Zelenika
... te posjetom Franjevačkom samostanu „Duha svetoga", započeo je posjet izaslanstva Koalicije Hrvatsko zajedništvo Fojnici.

U ugodnom i prijateljskom razgovoru s franjevcima, Ilija Cvitanović, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo naglasio je kako su Bosni i Hercegovini i njezinim narodima nužne promjene kako bi ostali i opstali. Vrijeme je za ljude koji će preuzeti odgovornost i od ove naše zemlje BiH napraviti zemlju poželjnu za život, a ljudima vratiti vjeru i dostojanstvo da žive bez straha, naglasio je on.

U dvorani Aquareumala na završnom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo u Fojnici nazočne su pozdravili: u ime domaćina Zdenko Miličević, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a 1990, Anto Bilić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a 1990 Središnja Bosna i nositelj županijske liste na predstojećim listopadskim izborima, Draženko Petrović, nositelj federalne liste, Zoran Marić, nositelj liste Hrvatskoga pokreta i Koalicije Hrvatsko zajedništvo za Središnju Bosnu i Zeničko-dobojsku županiju za Parlament BiH i Bogomir Barbić - kandidat HSP-a na Federalnoj listi Hrvatskoga pokreta za Središnju Bosnu i Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Diana Zelenika, kandidatkinja za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH pozdravila je nazočne riječima: „ Došla sam u Fojnicu reći vam: dosta je više! Dosta je života u strahu od vladajućih i gaženja vlastitog ponosa da bi se osigurala egzistencija sebi i svojim najmilijima. Dosta je premlaćivanja i ubijanja naše djece, i gospodarenja životom i smrću bez ikakve odgovornosti. Dosta je razdvajanja i obitelji i odlaženja samo naše djece. Ne želim više gledati i nikome doživjeti rastanke starih roditelja i djece koje dijele deseci tisuća kilometara pomišljajući da se možda posljednji put vide i grle. Možda ih neće biti do sljedećeg godišnjeg odmora, pa nakon rastavljanja slijedi ponovni zagrljaj pun čežnje i želje da ne bude zadnji. Dosta je smrti u samoći kada susjedi primjećuju da ne izlazimo iz kuća i stanova, ne želim da nam policija obija vrata i vozi nas u agonalnom stanju jer sam na svom radnom mjestu često bila zadnja koju su ti ljudi umjesto svoje djece vidjeli.

Ako me pitate što želim za sebe i vas!? Želim samo život dostojan čovjeka, da život koga vaša djeca žive vani ili o kojem mladi sanjaju, mogu živjeti na rodnoj grudi, sa svojom obitelji. Želim miran san, da se ujutro budimo bez gorčine i bez straha kako preživjeti od prvog do prvog. Želim da imamo kome poželjeti dobro jutro, da imamo koga zagrliti, a ne najmilije gledati preko društvenih mreža. Želim da osim kompetentnosti socijalni status bude kriterij pri zapošljavanju, a ne dogovoreni intervjui. Zar da i dalje jedni deset godina hodaju s diplomom u džepu bez dana staža, a podobne čeka radno mjesto čim polože zadnji ispit? Želim plaću koja će omogućiti ljetovanje i zimovanje, a ne da to bude privilegija onih kojima nacionalne tenzije služe za osobno bogaćenje. Želim da su lijekovi besplatni, a ne da se kupuju tri tablete do mirovine. Želim bolnice u kojima ćemo imati toalet papir i lijekove a na da ih moramo ponijeti sa sobom. Želim pun frižider, a ne da svako treće dijete ide spavati praznog trbuha ma kako god se ono zvalo. Želim pravdu za Dženana, za Davida, za Soldu, pravdu za svu našu djecu!" - poručila je doktorica Zelenika iz Fojnice.

„Pozdravljam vas s mjesta gdje Hrvati žive stoljećima i gdje su nekada bili većina. Tijekom povijesti ste odolijevali raznim osvajačima, raseljavani, protjerivani, ali na ognjištu vatra nije ugasla, ostajete i opstajete u Fojnici i primjer ste borbe za opstanak" - počeo je svoj pozdravni govor na završnom skupu u Fojnici Ilija Cvitanović, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta BiH za Hercegovačko-neretvansku i Zapadno-hercegovačku županiju i dodao: „Jamčim vam s ovoga mjesta da kada uđemo u vlast učinit ćemo sve da budete svoji na svome, da se više nikada ne bojite za svoju egzistenciju, da na svojim ognjištima možete hraniti i odgajati svoju djecu. Učinit ćemo od ove naše zemlje -zemlju u koju će se narod vraćati, a ne odlaziti iz nje. Povest ćemo vas na put ka NATO integracijama i Europskoj uniji, pobrinut ćemo se za branitelje, majke, djecu.Trebamo vaše povjerenje, a za uzvrat učinit ćemo sve da to povjerenje i opravdamo" - zaključio je Cvitanovi./HMS/