Završen sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića

dodik covic
Sastanku su prisustvovali i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, DNS-a Marko Pavić, predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović i član Predsjedništva HDZ-a BiH Davor Čordaš, piše Dnevni avaz.

Na press konferenciji nakon sastanka predstavnika SNSD-a i njihovih kolacionih partnera i HDZ-a predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i Dragan Čović izašli su sa zaključom da suradnja njihove dvije stranke ostaje čvrsta. Dodik je rekao da SNSD i HDZ ostaju partneri na nivou Federacije i RS-a.

"Trudit ćemo se da ispoštujemo HDZ u vlasti RS-a kao svog partnera kao što je to i do sada bilo", kazao je Milorad Dodik.

Čović je rekao da se s Dodikom informisao oko političkih činjenica te da je u Federaciji BiH potreebno ubrzati političke procese.

"Neophodno što prije formirati Doma naroda BiH, sve bitno trebalo bi da se dogodi do kraja godine", kazao je Čović u svojoj izjavi, te naglasio da će HDZ biti u Vlasti na nivou BiH u bilo kojoj opciji.

Dodik i Čović govorili su i o prekidanju gradnje Južnog toka smatrajući da je to nepovoljno za BiH i izražavajući nadu da bi se taj projekat mogao nastaviti nekada u budućnosti.