Zanimljivi podaci iz biografija novih vladara FBiH

...čiji je otac rođeni Ljubušak Munir predratni komunistički funkcioner, Rusmira Mesihovića, koji zauzima hrvatsku kvotu u vladi pošto se ministar iz Lijanovića stranke na izborima izjasnio Srbinom.

Čelnici HSP-BiH, Stanko Primorac - Ćane, Zvonko Jurišić i Živko Budimir nikada nisu bili na liniji političkog nauka dr. Ante Starčevića, glumili su pravaštvo samo iz osobnih interesa. Tako je predsjednik Zvonko Jurišić u studentskih danima bio šef komunističke ćelije na Sarajevskom sveučilištu, odnosno Saveza socijalističke omladine na Stomatološkom fakultetu, a đeneral Žile bivši je jugooficir koji potječe iz obitelji Oznaša Franje Budimira, nekadašnjeg člana CK SK BiH i osobe koja je u vrijeme Drugog svjetskog rata djelovala ilegalno na području Dalmacije i Hercegovine. Bolji poznavatelji tadašnjih prilika ističu da je Budimir, zajedno s Jurom Galićem, bio jedan od kreatora partijskog dopisa o navodnoj krivnji hercegovačkih franjevaca iz veljače 1945. Slični dopisi danas cirkuliraju proizišli iz Platforme SDP-a o sudbini hrvatske biračke volje jednog konstitutivnog naroda, što je zoran pokazatelj na kojim se načelima pokušava uspostaviti SDP-ova vlast u BiH.

General Živko Budimir za povlastice bio je spreman prevariti i državu Hrvatsku. On se sudario vozeći automobil 14. siječnja 1994. u mjestu Vuka u okolici Osijeka. Zahtjev za utvrđivanjem invalidnosti uputio je nakon više od dvije godine i od prosinca 1996. on je invalid, a i ovih 20 posto osigurava mu sva prava iz Zakona o hrvatskim braniteljima. Povjerenstvo hrvatske Vlade ukinulo je invalidski status Živku Budimiru i njegov je predmet još na Upravnom sudu.

Nimalo nas ne čudi da su se drugovi ponovo pronašli u koaliciji „Walter-Wolf", jer znajući da su Zvonko Jurišić, Petar Milić i Živko Budimir bili članovi Komunističke partije nije čudna potpora HSP-a BiH i Narodne stranke radom za boljitak, koju su utemeljili Manolić i Mesić, Bakiru Hadžiomeroviću da blati čelništvo HVO-a, HZ HB i dva HDZ-a koji imaju 90% potporu hrvatskog biračkog tijela u BiH.

Ministar trgovine Milorad Bahilj, rob Jerke Lijanovića koji je 2006. godine inače bio Srbin na izborima, a sjeo je u navodnoj hrvatskoj kvoti na mjesto ministra. Što je još jedan dokaz o neustavnosti ove Vlade. Milorad Bahilj inače direktor je jedne od cijelog niza Lijanovićevih peračkih firmi za pranje poreza, koja i danas duguje porez Federaciji. No budući da Federacije više nema eto jednog problema manje za Bahilja,

Ljubušacima je zanimljiva i uloga Rusmira Mesihovića najvećeg intimusa političke propalice Zlatka Lagumdžije. Rusmirov otac Munir Mesihović rođen je u Ljubuškom 1928. godine, komunistički je političar i obavljao je visoke političke dužnosti među kojima su najznačajnije dužnost sekretara Centralnog komiteta Saveza komunista BiH te predsjednika Predsjedništva SR BiH u periodu od 1985. do 1987. godine. Kao političar ostao je upamćen što je morao dati ostavku kao jedan od političara optuženih u aferi „vile u Neumu" kad su pojedini visokorangirani komunisti iskoristili gradnju neumskih hotela i materijalom namijenjenim za hotele sagradili svoje vile na moru.

Studij medicine Rusmira Mesihovića, poznatijeg pod nadimkom Šanko, bio takva smijurija i farsa da je Sarajevom u drugom dijelu osamdesetih kružila kletva "Dabogda te Šanko liječio". Šanko Mesihović je, po svjedočenjima raje koja su u ta doba studirala medicinu, i anatomiju i patologiju (bilo je toga još, ovo su samo ekstremni primjeri) položio iz prve, a da se na obaveznim vježbama iz tih predmeta nikada nije pojavio.

Inače, Rusmir Mesihović vremenu poslije rata bio je poznat po vezi s novinarkom HTV-a Dijanom Čuljak, još jednom Ljubušankom po porijeklu. Dečki iz Zabranjenog pušenja kažu da im je baš Rusmir bio predložak za nezaboravni hit „Guzonjin sin".

ljportal.com