Vlada Zapadnohercegovačke županije oštro osudila napad na inspektore na Širokom Brijegu

... i dopunama Zakona o državnim službenicima i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima. 

Ovim zakonom nastojalo se poboljšati neprecizno formulirane odredbe važećeg zakona kako bi se poslovi i zadaci iz nadležnosti Uprave policije mogli obavljati učinkovitije nego do sad, istaknuto je na sjednici.    

Vlada je donijela i Odluku o prenošenju prava korištenja građevnog zemljišta na kojem je izgrađen "Autobusni kolodvor" u Ljubuškom, zatim Odluku o dodjeli koncesije "Udruzi za zaštitu i korištenje vode izvorišta Žvatić", Odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu "Putovi" d. o. o. Grude za eksploataciju tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju "Cerov Dolac" u općini Grude te Odluku o isplati regresa za godišnji odmor.  

Vlada je najoštrije osudila napad na županijske inspektore koje su u subotu, 24. srpnja, prilikom obavljanja redovitog inspekcijskog nadzora, ometali, vrijeđali, prijetili i fizički napali vidno alkoholizirani gosti i otac vlasnice ugostiteljskog objekta "Piramida" u Širokom Brijegu. 

Kako je riječ o napadu na službenu osobu prilikom obavljanja inspekcijskog nadzora, Vlada traži od mjerodavnih institucija žurno poduzimanje svih zakonskih ovlasti u kažnjavanju počinitelja ovog kaznenog djela.

 (Fena)