VIDEO  Lagumdžija nema pojma kako se zove Budimir!

SDP, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, izbori, koalicija, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, MMF, Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić političar, SDP BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sarajevo, SDP BIH, Turska, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, stjepan kljujić, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, Živko Budimir, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Brčko, Slavo Kukić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Valentin Inzko, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, međunarodna zajednica, BIH, Zlatko Lagumdžija, Vijeće ministara BiH, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, kongres, Zlatko Lagumdžija, BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, BIH, Bošnjaci, Senad Avdić, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, Vuk Jeremić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, SDA BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Sejdić i Finci, Zlatko Lagumdžija, Vjekoslav Bevanda, Zlatko Lagumdžija, Lijanovići, Zlatko Lagumdžija, branitelj, Koordinacija braniteljskih u
Tako je činjenici da je napravio državni udar izbacujući volju hrvatskog naroda iz izvršne vlasti suprotstavio činjenicu da je predsjednik Bošnjačke Samouprave Živko Budimir, Hrvat koji je pucao po Slavoniji po JNA tenkovima dok je Čović istovremeno popravljao te tenkove, piše Poskok.info.

Zaboravio je reći da isti taj Budimir nema hrvatski legitimitet isto kao što ga u bošnjačkom narodu nema npr. BOSS.

Potom je Lagumdžija, inače osumnjičen za reket, ubacio termin Sanaderizacije skrećući pozornost RH javnosti da u BiH postoje tri Sanadera dok je RH imala sreće devriti samo s jednim.

A onda kao šlag na kraju slučaj Purda, slučaj koji je najviše pogodovao bošnjačkoj politici, kazavši kako su on i Tihić govorili o Purdi dok su Čović i Ljubić šutjeli.

Lagumdžija je pokušao i relativizirati legitimitet dva HDZ-a, pa je činjenici da je za dva je za HDZ-a glasalo blizu 90 posto Hrvata suprostavio podatke o približno jednakom broju zastupnika Hrvata platformaša u federalnom i bh parlamentu u odnosu da zastupnike dva HDZ-a. Za one neupućene prilično uvjerljivo.

Zanimljivo je da se na kraju emisije Lagumdžija zakleo u poštovanje odluke Ustavnog suda. To je inače sud u kojem sjede dva stranca, dva Bošnjaka i dva Hrvata i koji je do sada u 99% slučajeva glasao u interesima bošnjačke političke elite. Kune se Lagumdžija dakle u Sud, budući da je odluka već, najvjerojatnije, dogovorena. Nije rekao zašto su izbjegli SIP i kada će i njih ukinuti. Budući da sva vlast pripada njemu, uz tako veličanstvenu pobjedu od 17,4 posto nema razloga da Hrvati više uopće izlaze na izbore.

Dakle sjajan Lagumdžija.Č ak se koristio i hrvatskim jezikom pozdravljajući gledatelje, dok u BiH pozdravlja gledaoce. Inertna i neinformirana RH javnost je možda i nasjela. No, hrvatska javnost u BIH konačno zna s kim ima posla. Sarajevski baja očito misli ići do kraja....


A loliko ozbiljno Lagumdžija doživljava pravaške igračke u Bošnjačkoj Samoupravi najbolje govori podatak da je od pustog spinjanja zaboravio kako mu se zove Predsjednik Bošnjačke Samouprave pa je Živka Budimira prekrstio u njegovog strica Antu Budimira nekadašnjeg predsjednika CKSKBIH. Čovjek dakle ne zna kako mu se zove predsjednik navodne Federacije. A i što bi morao znati? Jadni Živko tu je tek samo poluga, i štit protiv kontraargumentacije da je Vlada koju vodi Lagumdžija protuustavna Vlada. Prođe Ante, pardon Živko tako put od hrvatskog generala koji je rušio JNA avione do Zlajinog smokvinog lista. Bože gorke li sudbine...