FOTO/VIDEO  Valentin Inzko gostovao u emisiji "Dobar, loš, zao"

Za one gledatelje koji slučajno ne znaju koju funkciju obavlja Valentin Inzko u najmanju ruku bi pomislili da je visoki dužnosnik SDP-a, ili neke od stranaka platforme.

Na malo pitanja urednika Vrankića Inzko je dao odgovor, a na konkretna pitanja odgovarao je protu pitanjima, uspoređujući BiH sa zemljama zapadne Europe.

Ovoga puta ostali smo uskraćeni za konkretne odgovore u svezi uspostave vlasti u Federaciji BiH, kreditima koji prijete zamrzavanju imovine gradu Mostaru, a koje je trebala vratiti FBiH. Visoki predstavnik vješto je izbjegao odgovore na pitanja o nepotizmu koju provode stranke platforme, o gradnji u Sarajevu i neizgradnji u Mostaru. Kao loša gramofonska ploča ponavljao je da se Hrvati u BiH moraju sami izboriti da im netko drugi ne bira predstavnike, istovremeno ne dajući odgovore kako to ostvariti sa svim zakonima i ustavom koje je nametnula međunarodna zajednica čiji je on trenetno izaslanik.

Na kraju je nevoljko priznao da nije u redu što visoki dužnosnici u vlasti na rukovodeća mjesta postavljaju blisku rodbinu.

U emisiji je bilo postavljeno anketno pitanje koje je glasilo:

Je li Bosna i Hercegovina protektorat?

Rezultate ankete,  kao i cijelu emisiju pogledajte u našem video prilogu.

 

 

hercegovina.info