U ČAPLJINI PRESUDA, a Mahmutćehajić u Italiji, kaže da nije pobjegao

Demir Mahmutćehajić
Facebook

U ČAPLJINI PRESUDA, a Mahmutćehajić u Italiji, kaže da nije pobjegao

Dok mu se u Čapljini izricala prvostupanjska zatvorska kazna od godinu i četiri mjeseca zatvora, te novčana od 1500 maraka trećeoptuženi za nerede u

Stocu Demir Mahmutćehajić se nalazio u Italiji.

Tvrdi da nije pobjegao.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

„Dragi prijatelji, nije me iznenadila današnja prvostupanjska presuda općinskog suda u Čapljini. Očekujem da će drugostupanjska, na županijskom sudu u Mostaru, biti još veća. Mislim da će nam svoj trojici dodati po još 4-5 mjeseci. Ne vjerujem u pravo, a ni u pravdu u Bosni i Hercegovini.
Vjerojatno smo dobili što smo i zaslužili, jer nismo bili poslušni. Može biti i da je problem što smo pokušali spriječiti krađu demokracije u društvu gdje je većina građana poslušno, i jeftino, prodala svoj glas. Međutim, neću sad o tome. Nakon drugostupanjske presude ću izbaciti žuč. Sada se želim zahvaliti svima koji su me kontaktirali, pokušali nazvati, poslali poruku, ili na bilo koji način mi pružili podršku. Trenutno sam na putu, koji smo organizirali prije više od tri mjeseca. Tada nisam mogao znati da će baš danas biti izricanje prvostupanjske presude. Pišem ovo ne da bih se pravdao, jer moji najmiliji znaju sve, nego da bih dao jasno do znanja da ne bježim, i da ću se vratiti da odležim zatvorsku kaznu. Ovaj put je važan i zbog toga što će pokazati mojoj djeci koliko im je babo posijao dobra po svijetu, pa se zato ne trebaju brinuti da će ostati nezaštićeni, bez pomoći i podrške. Tako da ću vas u narednim danima nasmijan pozdravljati, svjestan izbora kojeg sam napravio, i spreman, konačno, da pišem onu knjigu za koju dugo tražim vremena. Mislim da će 18 mjeseci biti dovoljno“, zaključio je on.

K.Perić