Tuđman: Zabrinula me činjenica da u ne fer političkoj utakmici HDZ očito gubi izbore"

Premda se njegov angažman na izborima ispred HDZ-a mogao naslutiti već u subotu kada se pojavio u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma, ipak je činjenica da se nalazi na visokom drugom mjestu u 1. izbornoj jedinici iznenadila mnoge .

"Bio sam zabrinut činjenicom da u jednoj totalno ne fer političkoj utakmici HDZ očito gubi izbore. Tu se naravno radi o istrazi USKOK-a koja je ozbiljno uzdrmala stranku i koja je prijetila teškim porazom od Kukuriku koalicije, što nije bilo dobro za HDZ, ali ni za hrvatsku demokraciju."

Miroslava Tuđmana uhvatili smo na konferenciji u Vukovaru, odmah na početku razgovora je potvrdio da se nalazi na drugom mjestu na HDZ-ovoj listi za prvu izbornu jedinicu, a kao razloge angažmana, u stranci od koje su se Tuđmani proteklih godina odmaknuli, Tuđman junior je naveo njemu najvažnije.

- Prvo, bio sam zabrinut činjenicom da u jednoj totalno ne fer političkoj utakmici HDZ očito gubi izbore. Tu se naravno radi o istrazi USKOK-a koja je ozbiljno uzdrmala stranku i koja je prijetila teškim porazom od Kukuriku koalicije, što nije bilo dobro za HDZ, ali ni za hrvatsku demokraciju, jer bi izbori u svojoj svrsi bili nelegalni. HDZ nažalost za protivnika nema Kukuriku koaliciju ili neke druge stranke, nego istražitelje USKOK-a. To je najveći razlog mog angažmana u stranci, kaže nam Tuđman.

Izvor:Politikaplus