Tko je Ljubušak koji savjetuje Grabar-Kitarović? Muzao krave, radio na polju oko duhana...

tomislav madžar, savjetnik, Kolinda Grabar Kitarović

Debatu između predsjedničkih kandidata na javnoj televiziji zasjenio je incident nakon sučeljavanja Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović. Naime, na Milanovića se obrušio savjetnik predsjednice Tomislav Madžar i to riječima "Sram vas može biti!" nakon što je ovaj govorio o predsjedničinom pomilovanju Leona Sulića.

Milanoviću nije bilo jasno tko je Mažar. "Je li to osiguranje?" pitao je Milanović. Njegov savjetnik Jelić informirao ga je da je riječ oo savjetniku predsjednice.

"Sram vas može biti zbog vašeg govora", nastavio je Madžar.

Dok je Milanović odlazio, Madžar mu je vikao neka objasni zašto je bio na minimalcu te da je to njegovo gospodarstvo. Ponavljao je i "sram vas bilo".

"Ja čovjeka uopće ne poznajem", rekao je Milanović.

A 40-godišnjeg Tomislava Mažara javnost je u društvu predsjednice uočila na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji gdje je zdušno bodrio vatrene kao i njegova šefica.

Rodom je iz Ljubuškog.

"Odrastao sam u Radišićima, malom selu pored Ljubuškog, s puno braće u prekrasnoj obitelji. Bili su to najljepši dani. Imali smo zemlje i blaga pa sam skupljao jaja, muzao krave, radio na polju oko duhana, kukuruza, košnje... Nažalost, majka nas je prerano napustila, izgubila je 2004. bitku s karcinomom", rekao je Madžar za Express.

Liječnik po struci, Madžar volonterski obavlja dužnost povjerenika za mlade i sport na Pantovčaku. Ravnatelj je privatne zdravstvene ustanove Vaš pregled iz Zagreba zbog čega je prozivan zbog sukoba interesa jer je istovremeno bio član Upravnog vijeća Poliklinike Zagreb koju financira Grad.

Madžar je radio i kao estradni menadžer koji je među ostalim organizirao i povratnički koncert Miše Kovača u listopadu 2019. godine.

Godine 2015. Madžar je doktorirao, a na obrani doktorata bila mu je i Kolinda Grabar-Kitarović, ali i brojni HDZ-ovci.

U HDZ se učlanio 2006. godine. Od tada aktivno sudjeluje u svim kampanjama, a u onoj u kojoj je Kolinda Grabar-Kitarović prvi put izabrana za predsjednicu, Madžar je bio zadužen za logistiku. Mediji su Madžara često spominjali kao čovjeka bliskog Milijanu Brkiću, a spominjala se i njegova afera kada je kao predsjednik tek osnovane Hrvatske udruge mladih, nakon samo dva mjeseca od osnivanja dobio od Grada Zagreba na korištenje poslovni prostor, odnosno stan od 180 m2 u strogom centru grada.

Kada je Milan Bandić bio bolestan, upravo mu je Madžar u ime predsjednice donio plišanog medvjeda u bolnicu.

Prije godinu i pol i sam Madžar je završio u bolnici stradavši u teškoj prometnoj nesreći na cesti između Vukovara i Osijeka kada se u automobil u kojem je bio suvozač zabio drugi auto. Prošao je s težim ozljedama.

Kad je riječ o njegovom privatnom životu, mediji su ga povezivali s modnom dizajnericom Aleksandrom Dojčinović u čijem je društvu snimljen na raznim događajima. No, službeno nikad nije potvrdio vezu.