Tako je govorio Živko Budimir: Komšiću, izdajniče hrvatskog roda, povuci kandidaturu!

tim je riječima Živko Budimir, kandidat HSP-a BiH za premijera HNŽ uputio apel Komšiću na sinoć (28.rujna 2010., op uat) održanoj javnoj tribini HSP-a BiH u Konjicu, priopćeno je iz HSP BiH.

„Ciljano upućujem poziv Komšiću upravo iz Konjica jer je ovaj grad primjer zatiranja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvata je u Konjicu 1991. živjelo oko 11 i pol tisuća, danas ih je tek nešto više od tisuću. Nisu ostvareni uvjeti za održivi povratak Hrvata. Oni će se moći ostvariti tek ustavnim promjenama, a da bi do tih promjena došlo, Hrvati moraju imati predstavnike koji će se znati i, prije svega, htjeti izboriti za hrvatske interese. Komšić je možda Hrvat po rođenju, ali njegovi postupci ga čine izdajnikom hrvatskog roda", istaknuo je Budimir.

Budimir je pozvao i Bošnjake da na predstojećim izborima glasuju za svog predstavnika, a da izbor hrvatskog člana Predsjedništva prepuste hrvatskom narodu.

Pola godine nakon ovog govora Budimir, čiji je predizborni slogan bio "Neću izdat ja" se pridružio Komšiću, gazeći većinsku izbornu volju svojih sunarodnjaka Hrvata. Za parapredsjednika Federacije izabran je voljom bošnjačke većine u Federalnom parlamentu, i suprotno volji hrvatskih zastupnika za koje je na izborima glasalo 90 posto hrvatskih birača. Budimirov HSP, što više, nema ni jednog izaslanika u Domu naroda. Prihvatio je biti predstavnik bošnjačke političke volje, i krenuti stopada Željka Komšića kojeg je prije 6 mjeseci nazvao izdajnikom Hrvata.

Rijječi koje je svojevremeno uputio Komšiću, Budimir bi danas, ako bi bio dosljedan trebao uputiti sebi samom. IIli se bar zapitati tko sam ja, što činim i koga predstavljam. Hrvate, svakako ne, jer ga Hrvati nisu izabrali za parapredsjednika F BiH.

Inače, izvješće o toj tribini i danas stoji na web stranici HSP BiH, pod naslovom: Budimir Komšiću: Izdajniče hrvatskog roda, povuci kandidaturu!

(R. I./Dnevnik.ba)