FOTO/VIDEO  Srpski mediji ogorčeni... jer ISTINA je bolna

Vukovar, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, dr. Vesna Bosanac, mjesto posebnog pijeteta., Vukovar, ćirilica, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, hrvatski branitelji, Vukovar, Vukovarci, stradanja, Zločin, žrtve, Vukovar, Škabrnja, Vukovar, referendum, Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, referendum, Vukovar, Vukovar, pobjednik prijevremenih izbora, HDZ, domovinski rat, žrtve Domovinskog rata, dragovoljci Domovinskog rata, 23. godišnjica početka Domovinskog rata, četnici, Bitka za Vukovar, Vukovar
Dodaje i da su Srbi iz Hrvatske opisani kao učesnici navodnog(!) velikosrpskog zločinačkog projekta, a također se spominje da animacija veliča ulogu hrvatske vojske na ratištima u BiH .

Animirani film Hrvatskog povijesnog muzeja snimljen za potrebe izložbe otvorene u povodu obilježavanja dvadesetogodišnjice "Domovinskog rata" dosad je pogledalo više od 100.000 ljudi. Autori su na jako zanimljiv način prikazali stanje neposredno prije rata, početak "Balvan revolucije" u okolici Knina, prve oružane sukobe četničkih pobunjenika s hrvatskim snagama u Pakracu, na Plitvicama i u Borovu Selu. Hrvatske policijske postaje u srpskom okruženju redom su padale jedna za drugom. To nije bilo nimalo čudno s obzirom da je Hrvatska bila razoružana, a na suprotnoj strani je stajala jedna od najjačih europskih soldateski onoga vremena. Genijalno je animiran i napad četničke jugo vojske na istočnu Slavoniju, dolazak tenkova u Baranju, napadi s Dunava... Svakodnevno je bombardiran Osijek, Vinkovci, a Vukovar se junački i mimo svake zdrave logike branio do 18. studenog 1991. godine. Tog dana Grad-heroj je pao, a odmah potom započeli su nezapamćeni masakri hrvatskih ranjenika i civila, silovanje žena i druge, u civiliziranom svijetu dotad neviđene strahote... Vukovar je postao doslovno crna rupa na karti svijeta, ruševina, ali ta mračna ruševina ucijepila se duboko u srce svakog hrvatskog domoljuba. I takav razoreni i izmučeni Vukovar spasio je Hrvatsku!

Uskoro su uspostavljene linije obrane prema do zuba naoružanoj srpsko-četničkoj vojsci. Animacija prikazuje situaciju na svim hrvatskim bojištima od Vukovara i Baranje, preko Zapadne Slavonije, Banije i Korduna, Like i Dalmacije, sve do Dubrovnika i Prevlake. Velikim crnim križevima označena su mjesta gdje su četnici i ostala bagra masakrirali naše nemoćne sugrađane. Danas im se teško toga prisjećati?! Zar bi to trebalo biti čudno? Postupno se hrabra hrvatska vojska naoružavala i bilo je samo pitanje vremena kad će bijedna i zločinačka tzv. SAO Krajina nestati poput mjehurića od sapunice. Kad su krenuli Bljesak i Oluja "hrabri" četnici i ostala pobunjenička bagra, koja je nekoliko godina palila i žarila po Hrvatoj rušeći i skrnaveći sve što im je bilo dostupno, odmah podviše rep i krenuše u poznatu bežaniju.

Tako je bilo u onim slavnim vremenima. A danas, kad su njihovi trabanti u našoj domovini nekad najhrabriju i moćnu vojsku pretvorili u jadnu karikaturu iste, koja za državne blagdane po poljima i brdima skuplja dijelove raspadnutih aviona, opet dižu masne i smrdljive glavurde.

Da, drugovi Srbi, jedino ste vi krivi i za sve ste vi krivi (čast poštenima i normalnima). Ali vas ne boli to. Vas boli što niste uspjeli u svom naumu stvaranja velike srbije. Vas boli vaša nesposobnost, a plašite se moći hrvatskog ratnika. Ne brinite, nije on nigdje otišao. Kad vas stisne bježite Putinu i engleskoj masoneriji. Kad njih imate iza sebe prštite od hrabrosti. No, znajte da ovi vaši kojima je tako lijepo kod nas, na Pantovčaku i u Banskim dvorima, nisu slomili hrvatsku volju niti ugasili ljubav prema jedinoj ljubljenoj domovini. I zato strepite i kmečite, izjednačujte krivicu i pljujte naokolo, ali istina je jedna i ona ostaje za vijeke vjekova. Zapisana je na različitim medijima, ali što je još puno važnije, zapisana je u srcu svakog Hrvata. Da imate i zrno soli u glavi sve biste priznali, i onda možda jednoga dana svima nama bude bolje. Ali za takvo što treba puno poštenja i hrabrosti, a te dvije plemenite ljudske vrline kod vas već odavna ne obitavaju.

Nikola Milanović