Slaven Raguž: Nakon Komšićeve najave, sada je na potezu HDZ 1990

Slaven Raguž, Martin Raguž, Željko Komšić političar
Ovako ide linijom manjeg otpora, igrajući na dvaput provjerenu kartu izbora hrvatskog člana Predsjedništva bošnjačkim glasovima, izjavio je predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž, komentirajući za Hrvatski Medijski Servis izjavu člana Predsjedništva BiH i predsjednika DF-a Željka Komšića.

Komšić je gostujući u sinoćnjem Dnevniku D Federalne televizije izjavio kako će njegova stranka ( Demokratska fronta) imati kandidata "iz reda hrvatskog naroda" za člana Predsjedništva BiH" te za potpredsjednika RS, također, kako je rekao " iz reda hrvatskog naroda

"Mi smo prošlog tjedna imali proširenu sjednicu Predsjedništva, upravo na tu temu Bošnjak ili Hrvat. S tim da ćemo imati i kandidata za potpredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda. I, postignut je konsenzus i mene je to maram priznati iznenadilo da su svi članovi Predsjedništva ( DF) bili jednoglasni da treba ići s hrvatskim kandidatom, kazao je Komšić.

Ovakav, očekivan, razvoj situacije potvrdio je koliko je bitno zajedništvo hrvatskog političkog korpusa oko kandidata za člana Predsjedništva i koliko je bitno da se u sklopu HNS-a postigne dogovor o tome, kazao je Raguž za HMS.

Dodao je kako su sada Hrvati na potezu, a osobito oni koji tvrde da "pružaju ruku i otvaraju vrata dogovoru oko člana Predsjedništva" da napokon tu ruku ispruže i ta vrata otvore i jasno i konkretno se izjasne što žele i na koji način svoje želje namjeravaju ostvariti.

-Konkretno, tu mislim na HDZ1990 koji mora definitivno jasno, javno i glasno reći koje su njihove konkretne namjere, s naglaskom na konkretne, po pitanju hrvatskog člana predsjedništva, precizirao je raguž za HMS