Škoro: Već 35 godina sam u kampanji, svaka moja pjesma je predizborna kampanja

Miroslav Škoro, Zoran Milanović, predsjednički kandidati, facebook status, Miroslav Škoro, predsjednički kandidati, aljmaš, izjava, komentar, Miroslav Škoro, Hrvatska,  predsjednički kandidat

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro je tijekom posjete Špancirfestu u Varaždinu dao izjave novinarima.

Pojasnio je kako će izgledati njegove predizborne aktivnosti.

"Ja ću što je moguće više vremena provoditi s ljudima na terenu. Nisam ničiji predstavnik, nezavisni sam kandidat i moram uzgajati tu infrastrukturu. Već u prvom obraćanju ljudima sam rekao što je moj glavni cilj - program po kojem bi predsjednik imao daleko veće ovlasti nego što ih ima trenutno. Živimo u jednom sustavu koji se zove parlamentarna demokracija, a sada svi skupa znamo da to nema veze s parlamentarnom demokracijom, nego je to jednostavno činjenica u kojoj šef vladajuće koalicije, odnosno pobjedničke stranke, nakon što formira liste, kad osvoji dovoljan broj mandata u Saboru, provodi samovolju - od postavljanja ustavnih sudaca do naplatnih kućica u Šestanovcu. I to bi bilo dobro popraviti", kazao je.

Kazao je i da je humor dio njegovog načina izražavanja i dodao da je "već 35 godina u predizbornoj kampanji".

"Svaka moja ploča, svaki moj CD, svaka moja pjesma, svaki posao koji sam radio - na neki je način bila predizborna kampanja. Svaki moj koncert se može protumačiti kao skup, samo ga možete nazvati ovako i onako."

Na pitanje novinara koje se ticalo izjave Milorada Pupovaca oko koje se proteklih dana digla velika prašina, a u kojoj je usporedio NDH i Republiku Hrvatsku, predsjednički kandidat Miroslav Škoro rekao je kako smatra da se treba sačekati završetak istrage kako bi se mogao donijeti konačan sud.

"Gospodin Pupovac je, čini mi se, pretjerao u toj svojoj želji da bude porota i sudac, tužitelj, sve živo. Treba sačekati kod takvih situacija, kada se dogodi incident među hrvatskim građanima, završetak istrage policije pa onda možemo svi skupa biti kompetentni i pametniji. Ne treba se tako zaletavati, a pogotovo ne treba vrijeđati i prijetiti".

Upitan da komentira predsjedničin intervju koji je dala HRT-u i njen komentar incidenta, Škoro je rekao kako mu je drago da se predsjednica oglasila, kako je vrlo lijepo obrazložila stvari i "pritom lupila šakom o stol".

Naglasio je međutim kako se "ne planira osvrtati na kampanje drugih kandidata, ni lupati po namještaju."

Također je rekao kako je on u kampanju cijelu svoju karijeru, kako je "svaka njegova pjesma njegova predizborna kampanja" te kako zadnji koncert planira napraviti na inauguraciji.

Istaknuo je kako trenutačnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović ne smatra konkurencijom.

"Nema razloga da je smatram konkurencijom. Ovo je predizborna kampanja, trebamo svi skupa doći u poziciju da se raspišu izbori, budimo legalisti barem u jednom dijelu - moramo svi prikupiti potpise i kad to budemo napravili, onda ćemo odmjeriti snagu svojih programa, svojih ideja, nas kao osoba - i onda će birači odlučiti koga će izabrati", kazao je Škoro.

Također je rekao kako nam potrebe ne trebaju te kako imamo puno durgih problema, poput iseljavanja ljudi. "Mi smo toliko podijeljen narod da nam dalnjnje potrebe ne trebaju. To nas neće odvesti nikuda", prenosi N1.