SDP: SDA je vitalni interes Bošnjaka svela na svoje dvije ministarske fotelje

Dodaju da je SDA jasno ilustrovala politiku koju vodi svih ovih godina, šaljući sramnu poruku Bošnjacima pred početak ramazana da vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda nije ni poboljšanje ekonomske situacije, ni zapošljavanje, ni borba protiv kriminala i korupcije ukorjenjene u sve pore društva, ni izgradnja autoputa, ni unaprjeđenje obrazovnog sustava, niti bilo šta drugo što se tiče života običnih građana, nego da je vitalni nacionalni interes Bošnjaka par fotelja SDA-ovih ministara.

U SDP-u ističu da je SDA danas još jednom pokazala da je za njih bošnjački narod samo sredstvo za dolazak na pozicije kako bi oni i njihove porodice, te njima bliski tajkuni, ugodno živjeli.

- Rekonstrukcija Vijeća ministara, jednako kao i Vlade FBiH, je nezaustavljiv proces. Ovim postupcima SDA, uz veliko brukanje sebe i svoje politike, može ukrasti nekoliko dodatnih dana u foteljama, ali ne može spriječiti demokratske procese u Bosni i Hercegovini.

Mi u SDP-u osuđujemo ovakav način vođenja politike i ne želimo da nas bilo ko gleda kroz sliku koju o politici i političarima kreira SDA svih ovih godina, pa i posljednjim potezom na sjednici Doma naroda, saopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

Fena