SDP, SDA, "Boljitak" i HSP: Usuglašena programska platforma

HSP BIH, SDP BIH, koalicija, platforma, SDP BIH, HSP BIH, SDA BIH, NSRzB, platforma, SDP BIH, HSP BIH, SDP BIH, Politika, Nadzorni odbor, elektroprivreda, SDP BIH, HSP BIH, SDA BIH, NS radom za boljitak, SDP BIH, HSP BIH, NS radom za boljitak, SDA BIH, platformaši, Vijeće ministara, sdpbih, SNSD
između političkih subjekata Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), Stranke demokratske akcije (SDA), Narodne stranke Radom za boljitak i Hrvatske stranke prava BiH (HSPBiH).

Glasnogovornik SDP-a BiH Damir Mašić kazao je Feni da je ovo programski dokument, te da će posebnim dokumentom biti precizirana raspodjela funkcija, pozicija i svega ostalog i da se o tome danas nije razgovaralo.

„Ova platforma je otvorena za ostale političke subjekte i mi im upućujemo poziv da je razmotre. U ponedjeljak će biti organizirana konferencija za novinare na kojoj će govoriti lideri ove četiri političke partije i bit će prezentirana platforma", dodao je Mašić.

U platformi je precizno definirana mapa puta u vezi s euroatlanskim integracijama i s ciljem ubrzanja procesa, definirana pitanja rješenja vojne, državne imovine, popisa stanovništva, zatim utvrđeni ekonomski i politički prioriteti, set pitanja u vezi ekonomskog opravka, definiran je set konkretnih zakonskih rješenja koje je potrebno donijeti na svim razinama u BiH i drugo.

(fena)