SDP-ov odgovor na prijetnju da je 31. ožujka "posljednji dan BiH": HDZ nije ništa naučio iz Jelavićeve avanture

SDP BIH, HDZ BiH
Socijaldemokratska partija BiH osudila je danas nastavak prijetnji HDZ-a BiH koji je danas ponovo iznio Ivo Miro Jović putem internet portala, rekavši da je: "31. ožujka posljednji dan Bosne i Hercegovine".

- Nakon što je HDZ jučer, putem ovog izvršioca prljavih poslova te stranke objelodanio da je konačni cilj neustavne blokade uspostave vlasti proglašavanje trećeg entiteta, podjela i kraj BiH, danas su isti bh. građanima ponovili da ustvari ništa nisu naučili iz Jelavićeve neustavne avanture iz 2001. godine, kaže se u saopćenju SDP-a.

Nakon što je HDZ objelodanio da je blokada uspostave vlasti usmjerena na uništenje BiH, a sve zarad skrivanja kriminala i nastavka pljačke od ekskluzivnih predstavnika naroda, ističemo da će do 31. ožujka biti formirana vlast.

FBiH će u zakonom predviđenom roku usvojiti budžet i imati institucije koje će osigurati slom rušilačkih planova HDZ-a, bez obzira na ulogu međunarodne zajednice koja se, iako obavezna da osigura poštivanje Dejtonskog sporazuma, ponaša slično UNPROFOR-u početkom devedesetih.

- Žalosno je da o legitimitetu mjesecima priča osoba koja je u Predsjedništvo BiH, nakon smjene Dragana Čovića, 2004. izabrana s jednim, i to svojim, hrvatskim i devet bošnjačkih glasova u parlamentu BiH. O kredibilitetu HDZ-a i njihovih istaknutih dužnosnika najbolje govori činjenica da je upravo on svoj mandat u Predsjedništvu BiH obilježio time što je živio u Kiseljaku, a naplaćivao troškove i koristio privilegije kao da živi u Mostaru, navodi se u saopćenju.

fena